Zoete aardappel paprikasoep met kokosmelk




Zoete aardappel paprikasoep met kokosmelk

Zelf ben ik een échte soep liefhebber! Heerlijk als lunch of juist als avondeten met een lekker net afgebakken broodje erbij. Deze zoete aardappel paprikasoep is echt heerlijk licht en kruidig tegelijkertijd. Als eerste proef je de gerookte paprika en daarna komen de zoete aardappel, kokosmelk en rode peper er achteraan. Heerlijk! Echt een aanrader!

Zoete aardappel paprikasoep met kokosmelk

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...
Serves: 4-6 personen
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • 4 zoete aardappels
  • 2 rode paprika's
  • 1 blik kokosmelk
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma

Instructions

1

Verhit in een grote pan een flinke scheut olijfolie. Snijd de uien fijn en fruit deze 2 min. in de pan.

2

Pers de teentjes knoflook en snijd de rode peper in stukjes. Voeg deze toe aan de pan en fruit deze 2 min. mee.

3

Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in blokjes en voeg deze samen met de zoete aardappel toe aan de pan. Voeg de gerookte paprikapoeder en kurkuma toe en bak dit nog 5 min. mee.

4

Voeg de kokosmelk en 1,5 l groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Bewaar eventueel een klein beetje kokosmelk die je kunt gebruiken als finishing touch voor je het op tafel serveert. Laat het 45 min. zachtjes koken.

5

Pureer met de staafmixer tot één geheel. En serveer eventueel met een klein beetje kokosmelk.

Notes

Extra nodig: staafmixer


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply