Zachte chocoladekoekjes
Deze chocoladekoekjes zijn echt mijn ultimate favourite! Als ik deze thuis maakte, waren ze altijd binnen no-time op! Mijn zus kon al niet van af blijven als ze direct uit de oven kwamen, terwijl ik ze liever een nachtje bewaar. Hoe dan ook ze zijn echt verrukkelijk! Heb je trouwens een glutenallergie? Dan kun je ze gerust met glutenvrije bloem maken!
Zachte chocoladekoekjes
Ingredients
- 300 g pure chocolade
- 50 g boter
- 250 g zeer fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-essence
- 50 g bloem
- ¼ tl bakpoeder
- snufje zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt 175 g chocolade au-bain-marie* samen met de boter.
Hak ondertussen de overige chocolade in kleine stukjes.
Klop in een grote kom de eieren met de suiker en vanille-essence in 1 minuut tot een bleke, dikke massa.
Voeg zodra de chocolade gesmolten is deze toe aan het eimengsel en roer alles goed door elkaar. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg het samen met de fijngehakte chocolade toe aan het mengsel. Roer alles nog één keer goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier ter grootte van één eetlepel bergjes op. Houd voldoende tussenruimte op de bakplaten want ze zakken iets uit. Bak de koekjes in 8-10 min. gaar.
Laat de koekjes volledig afkoelen op het bakpapier, want ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen! Bewaar ze in een luchtdichte doos.
Notes
*au-bain-marie: een kooktechniek waarbij een gerecht wordt bereid door het boven een pan met net niet kokend water te hangen waarbij de pan het water niet mag raken.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments