Wrap pizza’s met gehakt, groenten & knoflooksaus




Wrap pizza’s met gehakt, groenten & knoflooksaus

Ben jij op zoek naar een gezondere variant van de klassieke pizza? Dan zijn deze wrap pizza’s met kruidig gehakt en verse groenten écht iets voor jou! In plaats van een traditionele bodem gebruik je (volkoren) wraps, waardoor je een lichtere basis hebt die toch lekker knapperig wordt in de oven. Ze zijn super leuk om te maken en je hebt gelijk een heerlijke en gezondere variant van de echte pizza!

Zelfgemaakte knoflooksaus met de Remia Friteslijn Knijptube

Een pizza kan voor mij niet zonder knoflooksaus. Wat het dus helemaal perfect maakt, is dat je voor deze variant een zelfgemaakte knoflooksaus gebruikt met de Remia Friteslijn Knijptube, die slechts 5% vet bevat! Zo maak je moeiteloos een heerlijke, frisse saus zonder dat je onnodig veel calorieën binnen krijgt. Voeg nog wat peterselie, verse knoflook, peper en zout toe, en je hebt een heerlijke, zelfgemaakte knoflooksaus!

#vdcollab

Zin in nog meer heerlijke recepten met Remia producten?

Probeer dan eens deze kipspiesjes met bier-Remia Smokey BBQ Honey marinade! Perfect voor op de BBQ, of het nu winter of zomer is! Of maak deze steak tartaar met truffel mayonaise. Heerlijk als voorgerecht, of maak er een luxe lunch van met krokant wit brood! En vergeet zeker dit naanbrood met kipfilet, paprika & zoetzure groenten niet. Je tovert hiermee gelijk de zomer op tafel, en je kunt heerlijk genieten met de Remia Mama Asia Korean Mayo!

Wrap pizza's met gehakt, groenten & knoflooksaus

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 p.
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 4 volkoren wraps
  • 300 g rundergehakt
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 8 el frito
  • 2 volle handjes geraspte kaas
  • 4 volle tl African Braai kruiden
  • flinke snuf chilipoeder
  • peper en zout
  • klein scheutje olijfolie of boter
  • Voor de knoflooksaus:
  • 3 volle el magere Franse kwark
  • 2 volle el Remia Friteslijn Knijptube
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl gedroogde peterselie
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier. Leg ook een extra vel bakpapier apart.

2

Snijd de courgette door de helft en snijd er vervolgens plakjes van van 0,5 cm. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen.

3

Zet een koekenpan op het vuur met een klein beetje olijfolie of boter in. Bak hierin het gehakt rul en bruin.

4

Voeg zodra het gehakt klaar is de gesneden courgette, paprika en rode ui samen met de African braai kruiden, chilipoeder,peper en zout toe. Bak het geheel nog eens 5 minuten en roer regelmatig.

5

Maak ondertussen de knoflooksaus. Meng hiervoor de kwark, Remia Friteslijn Knijptube, een geperst teentje knoflook en peterselie door elkaar. Voeg vervolgens nog eens 2 el water toe en roer goed door elkaar tot één geheel. Breng op smaak met peper en zout.

6

Leg vervolgens 2 wraps klaar op de bakplaat. Leg ook alvast een vel bakpapier klaar met hierop ook 2 wraps, deze kun je dan direct in de oven doen zodra de andere er klaar zijn.

7

Bekleed de wraps als volgt: verdeel over iedere wrap 2 el frito. Verspreid dit met behulp van de achterkant van een lepel over de wrap, houd hierbij 1 cm vanaf de rand vrij. Verdeel de 2 volle handen kaas over de 4 wraps en schep hier bovenop het gehakt mengsel met groenten. Bak de wrap pizza's in 7 minuten goudbruin.

8

Als de wrap pizza’s klaar zijn, verdeel je hierover de knoflooksaus en geniet!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply