Wokgarnalen in tomatensaus met paprika, courgette & rijst
Laatst had ik dit recept van wokgarnalen in tomatensaus thuis gemaakt en man wat was dat lekker! Dus dit moest natuurlijk op mijn blog komen! We zijn al een aantal weken wat gezonder aan het eten thuis, want we hebben de laatste drie jaar samen flink genoten van al het eten & drinken. En met dit lekkere recept is dat echt totaal geen gemis! Zo lekker op smaak en een klein beetje pittig, heerlijk!
De tomatensaus is gemaakt van tomatenblokjes, tomatenpuree, rode ui, knoflook, paprika & courgette. Verder heb ik er nog oregano, cayenne peper & milde paprika poeder aan toegevoegd. Breng nog wat op smaak met peper & zout en je hebt echt een heerlijk calorie arm recept maar wat echt mega vult! #winwin
Zin in nog meer lekkere gezonde recepten?
Probeer dan eens deze vegetarische gevulde paprika’s met african braai-couscous, tomaat & feta! Heerlijk en ze zien er ook nog eens super leuk uit! Zin in nog wat vega’s? Probeer dan eens deze wraps met de paprika burger van Stegeman met tomaten-paprika salade & een frisse avocado spread! Of probeer eens deze pompoen ovenschotel met broccoli, pompoenpitten & blauwe kaas! Lekker en vol met veggies!
Wokgarnalen in een tomatensaus met paprika, courgette & rijst
Ingredients
- 130 g basmatirijst
- 250 g wokgarnalen (ontdooid)
- 300 g (± 2 paprika's) verschillende kleuren paprika
- ½ courgette
- 275 g tomatenblokjes
- 1 volle tl tomatenpuree
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl milde paprika poeder
- 1 tl oregano
- ¼ tl cayenne peper
- groente bouillonblokje
- scheutje olijfolie
- peper & zout
Instructions
Breng ruim water aan de kook voor de rijst. Voeg hier 1 blokje bouillon aan toe voor ongeveer 250 ml.
Voeg de rijst toe als het water kookt en kook de rijst 10 min. Giet hem daarna af en laat hem nog eens 10 min met een deksel op de pan na stomen.
Snijd ondertussen de courgette in vieren en daarna in plakjes. Snijd de paprika in grove stukken en snijd de ui in stukjes. Pers alvast de teentjes knoflook.
Als de rijst halverwege de kooktijd is begin je met bakken van de groenten. Verwarm in een wok pan een scheutje olijfolie. Fruit hier de ui in voor ongeveer 2 min. Voeg vervolgens de geperste teentjes knoflook toe en bak deze nog 1 min mee.
Voeg de paprika & courgette toe en roerbak deze nog 3-4 min. mee. Voeg ook gelijk de paprika poeder, oregano & cayenne peper toe. Als je niet van een beetje pittig houd voeg dan wat minder cayenne peper toe.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes & tomatenpuree toe en verwarm het geheel 2 min.
Voeg als laatste de wokgarnalen toe en bak deze terwijl je af en toe roert in ongeveer 6 min. gaar. Breng op smaak met peper & zout.
Serveer de wokgarnalen in tomatensaus met de rijst en geniet!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments