Witte chocolade kwarktaart met passievrucht
Deze witte chocolade kwarktaart met passievrucht echt één van de taarten waar ik iedereen altijd zo blij mee maak als ik deze weer op tafel tover! Witte chocolade en passievrucht.. Het is zo’n lekkere combinatie samen! Heerlijk romige vulling met daar bovenop het frisse van de passievrucht en sinaasappel.
Wil je hem glutenvrij maken? Dat kan! Mijn moeder en neefje hebben namelijk ook een glutenallergie en daarvoor maak ik deze taart altijd met glutenvrije koekjes! Ideaal! Zo kun je toch van deze heerlijke witte chocolade kwarktaart proeven! Je zult misschien een klein beetje het verschil proeven omdat de koekjes wat anders smaken, maar hij zal net zo lekker zijn!
Wil je nog meer taart inspiratie?
Dan moet je zeker deze taarten eens proberen! Bijvoorbeeld deze heerlijk frisse kwarktaart met aardbeien. Of deze cheesecake met frambozencoulis… En hou je van chocolade? Dan moet je zeker één van deze 2 eens proberen. Wil je een wat luchtigere taart? Dan is deze chocolade amandelcake daar perfect voor! En wil je juist een hele rijke chocoladetaart? Dan moet je juist deze chocoladetaart eens proberen!
Witte chocolade kwarktaart met passievrucht
Ingredients
- 100 gram boter
- 200 gram digestieve biscuit
- 500 gram witte chocolade
- 75 gram suiker
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 250 gram volle kwark
- 5 passievruchten
- 2 sinaasappels
- 7 blaadjes gelatine
Instructions
Bekleed de bodem van de springvorm alvast met bakpapier.
Smelt de boter in een pan en maal ondertussen in een keukenmachine de koekjes tot broodkruimels. Heb je geen keukenmachine? Vouw de koekjes dan in een theedoek en sla erop met een pan o.i.d. tot ze verkruimeld zijn.
Voeg de koelkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Verdeel het koekkruimel mengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast zodat de boter kan stollen.
Houd 50 ml slagroom apart en klop met een mixer de rest met de suiker tot het dikker is dan yoghurt dikte maar niet stijf. Voeg vervolgens de mascarpone en kwark toe en mix het nog even door elkaar tot het goed gemengd is.
Week 4 blaadjes gelatine in wat koud water en zet aan de kant tot gebruik.
Hak de witte chocolade grof en smelt deze au bain-marie. Dit doe je door in een pan een laagje water te doen en deze aan de kook te brengen. Zet hier bovenop een vetvrije kom, liefst van metaal of glas (zorg dat de kom het water niet aanraakt!) en zorg dat de kom alvast verwarmd wordt. Als de kom warm is voeg je de chocolade toe. Roer af en toe met een (bij voorkeur een houten) lepel de chocolade door elkaar tot alles is gesmolten.
Verwarm in een pannetje de 50 ml slagroom. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze aan de slagroom toe zodra deze warm is. Roer tot de gelatine is opgelost en voeg vervolgens de slagroom toe aan het slagroom-mascarpone mengsel. Mix even goed door elkaar.
Voeg vervolgens de gesmolten witte chocolade toe en mix nog 1 keer het mengsel door elkaar.
Schenk de vloeibare vulling op de bodem in de springvorm. Laat het bakblik een paar keer zachtjes op het aanrecht vallen, zo gaan de lucht eruit. Laat de taart circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Na 2 uur kun je de topping gaan maken. Week de overige 3 blaadjes gelatine in water en zet aan de kant. Rasp 1 sinaasappel en pers vervolgens beide sinaasappels uit. Warm dit op in een pannetje. Als het tegen het kookpunt aan komt voeg je de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer door elkaar tot alles is opgelost.
Haal de sinaasappelsap van het vuur en halveer de passievruchten. Lepel het vruchtvlees eruit en voeg deze toe aan sinaasappelsap. Laat het geheel iets afkoelen.
Giet als het wat afgekoeld is het passievrucht mengsel bovenop de taart door het op een lepel te gieten. Houd deze lepel vlak boven de taart en laat het mengsel op de lepel komen en zo op de taart. Dit zorgt ervoor dat de topping geleidelijker op de taart komt en dat je straks geen witte stukjes in je bovenlaag krijgt.
Laat de taart nog eens 2 uur opstijven in de koelkast.
Notes
Extra nodig: springvorm van ∅ 23-26 cm en evt. een keukenmachine.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments