Witte chocolade cheesecake met lemoncurd en frambozen
Met taart kun je mij altijd gelukkig maken :-D. En dan zeker deze: witte chocolade cheesecake met lemoncurd, frambozen en een bastogne bodem.. Zo lekker!! Aan m’n vriend vraag ik altijd wat voor cijfer hij het gerecht zou geven en dit was een 8,5! Yay, haha! De cheesecake is ook zo lekker fris door de lemoncurd en lichtzoet door de room en dan die lekkere verse frambozen on top, echt een aanrader! Laat hem wel een nachtje in de koelkast staan voor je hem aansnijd. Zo wordt de cheesecake nog lekker smeuïger!
Zin in nog meer taart?
Probeer dan eens deze citroen-mascarpone taart met zomerfruit! Erg leuk om te serveren tijdens een lekker zomerse dag! Of kies bijvoorbeeld voor deze kwarktaart met aardbeien! De smaak van de aardbeien is heerlijk puur en perfect om te maken als de aardbeien in het seizoen zijn! En hou je juist van wat zoeters? Probeer dan eens deze snickers-karamel taart! Een heerlijke bodem met daarop een laagje karamel met pinda’s erin! En bovenop een goede laag melkchocolade! Heerlijk!
Witte chocolade cheesecake met lemoncurd en frambozen
Ingredients
- 200 g bastogne koeken
- 100 g boter
- 300 ml slagroom
- 300 g zuivelspread
- 350 g witte chocolade (+ extra ter garnering)
- 175 g lemoncurd
- 250-300 g frambozen
Instructions
Bekleed de bodem van de springvorm alvast met bakpapier.
Smelt de boter in een pan en maal ondertussen in een keukenmachine de bastogne koekjes tot kruimels. Heb je geen keukenmachine? Vouw de koekjes dan in een theedoek en sla erop met bijvoorbeeld de onderkant van een steelpan tot ze verkruimeld zijn.
Voeg de koelkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Verdeel het koekkruimel mengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast zodat de boter kan stollen.
Klop in een kom de slagroom alvast tot het ietsjes dikker is dan yoghurtdikte.
Klop in een andere kom de zuivelspread en lemoncurd door elkaar. Voeg vervolgens de slagroom in twee delen toe en mix tot één geheel.
Hak de witte chocolade grof en smelt deze au bain-marie. Dit doe je door in een pan een klein laagje water te doen en deze aan de kook te brengen. Zet hier bovenop een vetvrije kom (zorg dat de kom het water niet aanraakt!) en zorg dat de kom alvast verwarmd wordt. Als de kom warm is, voeg je de chocolade toe. Roer met het liefst een RVS of houten lepel de chocolade door elkaar tot bijna alles gesmolten is. Zet de chocolade aan de kant en roer nog even goed door tot alle stukjes zijn gesmolten.
Als de chocolade gesmolten is roer je deze door de mix van slagroom en zuivelspread. Schenk het mengsel op de bodem en laat hem een nachtje in de koelkast opstijven.
Zet de frambozen op de taart en maak krullen met behulp van een aardappelschilmesje van de overige witte chocolade. Leg deze tussen of op de frambozen. Serveer eventueel met nog wat poedersuiker on top!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vicksvd. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
4 Comments
FREDDY
mei 20, 2023 at 19:20ik vond een heerlijk dessert om bij de koffie te geven of bij groot bezoek
Vicky
mei 23, 2023 at 15:45Hi Freddy, Wat leuk om te horen! Dankjewel! ♥️
Mariska
april 15, 2021 at 16:20Beste Vicky ,
Ik wil graag deze taart gaan maken. Hij ziet er erg lekker uit. Maar is het nodig om klopfix door de slagroom te doen ? En gebruik je geen gelatine ?
Groetjes Mariska
Vicky
december 10, 2021 at 21:03Hi Mariska!
Excuses voor het late bericht. De blog heeft van de zomer even stil gelegen, maar ben inmiddels weer druk aan de slag!
Doordat je meerdere elementen gebruikt die stevig zijn van zichzelf en de witte chocolade weer hard wordt bij afkoelen heb je dit eigenlijk niet nodig! Mocht je het wel fijn vinden om een echt stevige taart te hebben kan je natuurlijk altijd nog 2 blaadjes gelatine toevoegen. Maar het is niet perse nodig!
X Vicky