Trifles met madeleines, witte chocolade, pistache, rozenbottel & frambozen
Moederdag komt eraan, en ik heb alvast een heerlijke hint voor je: dit wil ze! Maak indruk met deze onweerstaanbare trifles, gevuld met zachte madeleines, romige witte chocoladeroom, knapperige pistache en verse frambozen. Dit perfecte toetje is niet alleen een zoete afsluiter van een diner, maar ook een ultiem (moederdag)ontbijt voor de echte zoetekauw.
Heerlijke producten van Bonne Maman
Deze heerlijke trifles worden gemaakt met Bonne Maman Madeleine Naturel, die een rijke boter- en amandelsmaak toevoegt, en Bonne Maman Fijn Gezeefd Rozenbottel, voor die unieke, fluweelzachte textuur. De toevoeging van deze ingrediënten zorgt voor een luxe smaakbeleving die perfect past bij Moederdag. En het zorgt ook eens voor nog wat minder werk, want je kunt ze gelijk gebruiken! Verder voeg je nog crunchy pistachenoten, romige witte chocoladeroom en verse frambozen toe!
Maak je moederdag compleet!
Of je nu een origineel cadeau zoekt of gewoon je moeder in de watten wilt leggen, deze trifles met madeleines, witte chocoladeroom, pistache en frambozen zijn een absolute winnaar. Een heerlijke zoete verrassing die sowieso een glimlach op haar gezicht tovert!
Opzoek naar nog meer moederdag tips?
Maak dan eens deze crêpes met aardbeien, witte chocolade en geschaafde amandelen! Heerlijk als ontbijt of als avondeten! Of kies voor deze summer breakfast: yoghurt met mango-puree! Ziet er super tof uit en heerlijk om de dag mee te beginnen. Maak het af met jouw favoriete fruit en je hebt echt een super leuk ontbijt! En wil je een leuke snack voor tussendoor, of gewoon als extraatje bij het ontbijt? Maak dan eens deze watermeloen pizza. Rijkbelegd met yoghurt, honing & vers fruit!
Trifles met madeleines, witte chocolade room, pistache & frambozen
Ingredients
- 6 Madeleines van Bonne Maman
- 250 g mascarpone
- 150 ml slagroom
- 150 g witte chocolade
- ± 150 g frambozen
- 40 g gepelde pistachenoten, ongezouten
- 6 tl Fijn Gezeefd Rozenbottel van Bonne Maman
- 20 g kristalsuiker
Instructions
Maak als eerste de madeleines die boven in de trifle gaan. Verwarm hiervoor de witte chocolade au bain-marie. Zet een pan op het vuur met een laagje water en plaats hierboven een glazen of metalen kom. Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Als de kom warm aanvoelt, voeg dan de witte chocolade toe en roer tot alles gesmolten is.
Hak ondertussen de pistachenoten in kleine stukjes. Als de chocolade is gesmolten, dip dan 3 madeleines schuin in de witte chocolade. Leg ze vervolgens op een bord. Laat de madeleines vervolgens op een stukje aluminiumfolie leunen, zodat de chocoladekant niet plat wordt. Bestrooi nu de bovenkant met fijngehakte pistachenoten. Laat de madeleines uitharden en laat de overige witte chocolade gesmolten staan in de pan met water.
Mix in een kom de slagroom met de kristalsuiker tot deze iets steviger is dan lobbig. Voeg vervolgens de mascarpone toe en mix tot één geheel. Voeg dan de gesmolten witte chocolade toe en meng alles tot één geheel. Doe de room in een spuitzak en leg deze aan de kant tot gebruik.
Verdeel in 3 glaasjes ⅔ van de witte chocolademousse. Schep hierboven in elk glaasje 2 tl van de Fijn Gezeefd Rozenbottel van Bonne Maman. Breek in elk glaasje 1 madeleine in stukjes en verdeel hierboven de fijngehakte pistachenoten. Leg nu de frambozen met de open kant naar de buitenkant van het glas in een rondje. Verdeel als laatste de overige witte chocolademousse over de glaasjes tot deze mooi bedekt zijn.
Steek de met witte chocolade en pistachenoten bedekte madeleine boven in het glas en geniet!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments