Tortellini in tomatensaus met babymozzarella & basilicum
Tortellini is sowieso al één van mijn favoriete pasta’s! Daarnaast is deze ook nog gevuld met ricotta en spinazie wat het helemaal af maakt! Serveer hem met deze heerlijk verse tomatensaus en mini mozzarella bolletjes. Simpel, maar heel erg lekker!!
Tortellini in tomatensaus met babymozzarella & basilicum
Ingredients
- 1 zakje Grand'Italia Tortellini agli spinaci e ricotta a 220 g
- 150 g babymozzarella
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- flinke hand basilicum
- evt. tabasco
- peper en zout
Instructions
Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd het sjalotje fijn en pers te teentjes knoflook. Doe deze samen met een scheutje olijfolie in een klein pannetje en fruit deze voor 2-3 minuten. Snijd ondertussen de basilicum inclusief de takjes grof (bewaar eventueel wat blaadjes ter garnering) en voeg deze bij de ui en knoflook. Bak deze nog 1 minuut mee. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en bak ook deze mee voor 2-3 minuten.
Pureer de saus met een staafmixer en voeg eventueel naar smaak nog wat tabasco toe. Houd warm tot de tortellini klaar is. Voeg vervolgens de tortellini en de saus bij elkaar en roer door elkaar.
Serveer de tortellini met de babymozzarella en de eventueel apart gehouden basilicumblaadjes.
Notes
Extra nodig: staafmixer
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments