Tomatensoep met burrata en cherrytomaatjes
Tomatensoep is echt één van mijn favorieten soepjes! Zo simpel, maar zo lekker. Zeker als de tomaten heerlijk in het seizoen zijn! Bekijk bijvoorbeeld deze geroosterde tomatensoep met mozzarella of deze tomatensoep met gegrilde paprika’s! Ik heb voor deze tomatensoep gekozen voor de romatomaten. Deze zijn juist wat zoeter en perfect voor een tomatensoep! Serveer de soep met burrata en gekleurde cherrytomaatjes voor een extra leuk effect! Wil je dat de burrata mooi in het midden drijft? Serveer dan niet teveel soep (als je er namelijk teveel soep in doet zakt de burrata naar beneden) en leg in het midden wat cherrytomaatjes. Leg de burrata bovenop de cherrytomaatjes en serveer met wat basilicum, tijm en nog wat cherrytomaatjes!
Tomatensoep met burrata en cherrytomaatjes
Ingredients
- 1 kilo romatomaten
- 1 l bouillon
- 1 bol burratta
- 125 g (gekleurde) cherrytomaatjes
- 1 ui
- 2-3 teentjes knoflook
- 3-4 takjes tijm
- handje basilicumblaadjes
- 1 el rode wijnazijn
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Instructions
Snipper de ui en fruit deze met een flinke scheut olijfolie 2-3 min.
Pers de teentjes knoflook en rits de blaadjes tijm van het takje af en voeg deze toe aan de pan. Bak deze nog eens 2-3 min. mee.
Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze in de pan en bak deze nog eens 5 min mee. Voeg 1 liter bouillon toe en laat het 20 min. zachtjes pruttelen.
Snijd de cherrytomaatjes door midden en leg aan de kant tot gebruik.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de rode wijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met de cherrytomaatjes, burrata, blaadjes basilicum en evt nog wat tijm.
Notes
Extra nodig: staafmixer
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments