Tomatenrisotto met scampi
Tomatenrisotto met scampi
Ingredients
- 200 g risotto
- 400 ml kippenbouillon
- 1 grote sjalot
- 2 teentjes knoflook
- scheut witte wijn
- 1 volle tl paprika poeder
- 200 ml frito
- handje fijn geraspte Parmezaanse kaas
- handje verse basilicumblaadjes
- klontje roomboter
- Voor de scampi:
- 14 scampi van Super Choice, ontdooid
- 1 tl paprikapoeder
- 2 flinke snufjes chilipoeder
- 2 flinke snufjes knoflookpoeder
- 2 el olijfolie
- peper & zout
Instructions
Marineer als eerste de scampi. Voeg hiervoor de paprika-, chili- & knoflookpoeder toe aan de scampi. Voeg nog 2 el olijfolie toe en breng op smaak met peper & zout. Roer goed door elkaar en laat minimaal 30 min. marineren.
Verwijder de schil van de sjalot en snijd deze in kleine stukjes. Verwijder ook de schil van de knoflook en snijd deze ook in kleine stukjes.
Verwarm in een (wok)pan een klontje roomboter en fruit hierin de sjalot 2-3 min. Voeg als laatste de knoflook mee en bak deze nog eens 1 min mee.
Voeg vervolgens de risottorijst toe aan de pan en bak deze nog eens een minuutje mee. Voeg een scheut wijn toe aan de risotto en roerbak tot deze volledig is opgenomen.
Voeg de frito en 1 volle tl paprikapoeder toe aan de pan en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de risotto voor 18 min. zachtjes sudderen. Mocht de risotto te droog komen te staan, voeg dan een klein scheutje extra water toe.
Verwarm, als de risotto nog 4 min. moet, in een pan een klein beetje olijfolie en bak hierin de scampi 1-2 min. per kant tot ze gaar zijn.
Als de risotto klaar is voeg je hier een handje fijn geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Roer goed door elkaar.
Serveer de tomatenrisotto met de scampi bovenop en garneer met wat verse basilicumblaadjes
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
2 Comments
Els
september 28, 2023 at 17:19De tomatentisotto heb ik reeds enkele keren gemaakt en is super lekker 😋👌
Vicky
oktober 2, 2023 at 15:39Hi Els, wat leuk om te horen! Dankjewel! 🥰 Groetjes, Vicky