Tomaten uit de oven met mozzarella & pesto
Vaak denk je als bijgerecht bij het eten niet echt aan tomaten, maar op deze manier wil je straks niet anders meer. Deze tomaten uit de oven met mozzarella & pesto zijn super simpel te maken en ik weet zeker dat als je kids hebt, ze het ook echt heerlijk vinden! Ik heb de tomaten enkel op smaak gebracht met pesto, mozzarella, parmezaanse kaas & wat peper en zout. Strooi er zodra je ze op tafel zet wat basilicum blaadjes op en eetsmakelijk!
Ben je alleen net zo’n kaasliefhebber als ik? En denk je, hier kan meer kaas op (Dit denk ik altijd, haha). Doe dat bij deze tomaten echter niet. Anders veranderd je bakplaat straks in één grote gesmolten plak kaas :-).
Wil je nog meer heerlijke gerechtjes met tomaat?
Probeer dan eens deze courgette met pesto & zongedroogde tomaatjes! Lekker gezond voor de lunch en je hebt gelijk je hele portie groentes binnen! En wil je graag een soep? Dan heb ik onder andere deze geroosterde tomatensoep met mozzarella of juist deze romige tomaten-mascarpone soep met pesto voor je!
Tomaten uit de oven met mozzarella & pesto
Ingredients
- 3 vleestomaten
- 60 g pesto
- 1 bol mozzeralla
- 20 g geraspte parmezaanse kaas
- peper en zout
- evt. basilicumblaadjes ter garnering
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de vleestomaten in plakjes van 1 cm dik. Leg ze op de bakplaat.
Smeer over elke plak tomaat ongeveer ¾ tl pesto en strooi er wat peper en zout overheen.
Verkruimel de mozzarella met je handen fijn en verdeel dit over de tomaten. Verdeel hier bovenop de geraspte parmezaanse kaas.
Bak de tomaten in de oven voor ongeveer 15 min.
Serveer direct en eventueel nog met wat blaadjes basilicum.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments