Tomaten carpaccio met buffelmozzarella & pistachenoten
Tomaten carpaccio met buffelmozarella.. Ik krijg alweer water in mijn mond alleen al als ik er aan denk! Ik ben echt dol op buffelmozzarella. Je mag me er echt voor wakker maken. Vandaar dat ik ook tijdens kerst een gerechtje met buffelmozzarella moest maken. En wat is nou en betere combinatie dan met tomaat en basilicum? Dus het was tijd voor een echte klassieker: tomaten carpaccio maar dan wel met een twist! Namelijk met pistachenoten!
Pistachenootjes uit Sicilië
Mijn nicht heeft al een paar keer geroepen dat ik echt een keer naar Sicilië moet gaan, omdat daar de gerechten zo lekker zijn! Ik heb zulke goede verhalen gehoord. En dan met name de verhalen over de gerechten met pistachenoten. Helaas zitten we nu in de Corona periode, maar zodra het allemaal weer voorbij is wil ik super graag weer een keertje naar Italië. En dan zeker naar Sicilië doorreizen om al die heerlijke gerechten met pistachenoten te proeven!
Op de foto’s heb ik per persoon een bord opgemaakt. Maar je kunt ook kiezen om één grote schaal op te maken voor meerdere personen. Ideaal voor tijdens kerst. Zo kunnen mensen zelf kiezen hoeveel ze er van willen pakken. En het scheelt jouw een hele hoop werk.
Zin in nog wat tomaten receptjes?
Probeer dan eens deze tomaten uit de oven met mozzarella & pesto! Of juist deze bruschetta met geitenkaas en in wijn gemarineerde cherrytomaatjes! En zin in een soepje? Probeer dan eens deze tomatensoep met burrata & cherrytomaatjes!
Tomaten carpaccio met buffelmozzarella & pistachenoten
Ingredients
- 150 g buffelmozzarella
- verschillende tomaten, op kamertemperatuur: 1½ vleestomaat, 1½ trostomaat & 160 g gekleurde cherrytomaten (je kunt gerust andere soorten kiezen, maar kies voor verschillende kleuren. Dit ziet er mooi uit)
- 30 g pistachenoten
- 2 el balsamico siroop
- handje basilicumblaadjes
- extra vergine olijfolie
- peper en zout
Instructions
Snijd de tomaten in dunne plakjes. Heb je een mandoline in huis? Deze kun je dan gebruiken op de dunste stand voor de grotere tomaten.
Pak 4 borden of 1 groot bord (ligt aan hoe je het wilt serveren) en verdeel hierover de grote tomaten en daarna de kleine tomaatjes.
Besprenkel de tomaten met olijfolie en besprenkel daarna met de balsamico siroop. Bestrooi royaal met peper & zout.
Verdeel de pistachenoten over de tomaten en verscheur hierna de buffelmozzarella over de tomaten.
Verdeel de basilicumblaadjes over de carpaccio en serveer!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments