Toast met paprika hummus & gegrilde groenten
Zeker nu we allemaal wat meer thuis moeten zijn vind ik het heerlijk om uit te pakken tijdens de lunch! En ik had nog wat zelfgemaakte paprika hummus in huis staan dus leek me het een goed idee om eens een vega lunch op tafel te toveren! Namelijk geroosterd brood met paprika hummus, gegrilde groenten, sojabonen & pompoenpitten. En dat was echt super lekker!
Het liefst maak ik zelf altijd mijn hummus zoals bijvoorbeeld met dit recept van gegrilde paprika hummus, maar als je gewoon snel wilt zijn kun je ook prima voor een gegrilde paprika hummus uit de supermarkt gaan! Gril de groenten in de pan met wat olijfolie en italiaanse kruiden en serveer de toast met paprika hummus, gegrilde groenten, sojabonen, tuinkers, pompoenpitten en wat peper en zout!
Op zoek naar nog meer heerlijke lunchgerechten?
Probeer dan eens deze wrap met ei, cottage cheese, kipfilet & avocado! Heerlijk gezond en binnen 10 minuten op tafel getoverd. Meer zin in een salade? Probeer dan eens deze geroosterde pompoensalade met geitenkaas! En heb je nog een keer zin in heel veel groenten? Probeer dan eens deze courgetti met avocado-citroensaus! Heerlijk met geroosterde tomaatjes.
Toast met paprika hummus, gegrilde groenten, sojabonen & pompoenpitten
Ingredients
- 2 boterhammen
- 8 plakjes courgette
- ½ rode paprika
- scheut olijfolie
- 1 tl italiaanse kruiden
- 90 g geroosterde of gegrilde paprika hummus
- handje kiemgroenten
- 20 g sojabonen
- 5 g pompoenpitten
Instructions
Rooster de boterhammen in het broodrooster of in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in 8 stukjes
Mix in een kom de plakjes courgette & de paprika met een scheut olijfolie en de italiaanse kruiden. Breng op smaak met wat peper en zout en bak de gegrilde groenten in een grill pan tot ze aan beide kanten mooie goudbruine strepen hebben.
Besmeer de boterhammen met de hummus en leg hier bovenop de gegrilde groenten.
Serveer met wat kiemgroenten, de soja bonen & pompoenpitten. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en geniet ervan!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments