Tikka Masala met zelfgemaakt naanbrood
Tikka Masala met zelfgemaakt naanbrood 😍💙! Zo op tafel getoverd door de heerlijke aromatische saus van @tildarice_nl ✨️! Deze saus is bereid met tomaat, knoflook, fenegriek & kokos 🥰🍅🥥 #yumm. Dankzij deze snelle & heerlijke saus houd je tijd over je naanbrood helemaal zelf te maken! 🥳 #yay! Ik serveer de Tikka Masala met Pure Basmati Rice, kipfilet, sperziebonen en het zelfgemaakte naanbrood. 😍🫓 Maak het af met wat verse peterselie & geniet! 🌱😋
👉🏻 De producten van @tildarice_nl zijn exclusief verkrijgbaar bij de @albertheijn
Tikka Masala met zelfgemaakt naanbrood
Ingredients
- 250 g Tikka Masala van Tilda
- 120 g Pure Basmati Rice van Tilda
- 300 g sperziebonen
- 300 g kipfilet
- peterselie ter garnering
- Voor het zelfgemaakte naanbrood:
- 250 g bloem
- 100 ml volle yoghurt
- 100 ml handwarm water
- ½ zakje gist
- 1 el gesmolten boter
- ½ tl suiker
- 1 tl fijn zout
- 50 g kruidenboter, gesmolten
Instructions
Maak als eerste het naanbrood. Meng hiervoor het gist en handwarme water in een kom tot de gist is opgelost. Laat het even staan, tot er belletjes ontstaan.
Voeg vervolgens de bloem, yoghurt, gesmolten boter, suiker en zout toe. Meng het met een mixer met deeghaken gedurende ongeveer 10 minuten tot een geheel. Het deeg is goed als het niet meer aan de kom blijft plakken.
Bedek de kom met plasticfolie of een natte theedoek en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
Bestrooi het werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol de stukken met behulp van een deegroller uit tot ovaalvormige broden van ongeveer 0,5 cm dik.
Bak het naanbrood in een droge koekenpan 1,5 minuut aan elke kant goudbruin. Besmeer de broden met wat gesmolten kruidenboter en leg ze opzij tot gebruik.
Breng in de tussentijd 2 pannen met water aan de kook voor de rijst en sperziebonen.
Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi deze met peper en zout. Bak ze vervolgens even aan in de koekenpan met wat olijfolie of boter. Voeg na 5 minuten de Tikka Masala toe. Laat het zachtjes meebakken gedurende 15 minuten. Roer af en toe door.
Voeg zodra het water kookt, de rijst toe. Kook deze zoals op de verpakking staat aangegeven tot ze gaar is.
Snijd de uiteinden van de boontjes af en kook ze in 6-8 minuten beetgaar.
Serveer de Tikka Masala met de rijst, sperziebonen en het zelfgemaakte naanbrood. Maak af met wat peterselie bovenop en geniet!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments