Tagliatelle met zeebaarsfilet, pesto & cherrytomaatjes

Tagliatelle met zeebaarsfilet, pesto & cherrytomaatjes




Tagliatelle met zeebaarsfilet, pesto & cherrytomaatjes

Tagliatelle met zeebaarsfilet, pesto & cherrytomaatjes

Tagliatelle met zeebaarsfilet, pesto & cherrytomaatjes

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 2 zeebaarsfilet van Super Choice, ontdooid
  • 160 g tagliatelle
  • 2 el goede kwaliteit pesto
  • 2 el pijnboompitten
  • 150 g cherrytomaten aan steel
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ citroen
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout

Instructions

1

Breng alvast water aan de kook voor de tagliatelle en kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat aangegeven gaar.

2

Dep de zeebaarsfilet droog met wat keukenpapier en bestrooi de zeebaarsfilet met wat peper & zout.

3

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zeebaarsfilet op de huid in de pan. Bak ze 4 min. tot de onderkant mooi krokant is. Voeg tegelijkertijd de cherrytomaatjes toe aan de pan en laat deze rustig meebakken. Draai de zeebaars na 4 min. voorzichtig om en bak de andere kant nog 1-2 min. tot hij helemaal gaar is. Blus de zeebaarsfilet af met het sap van ¼ citroen.

4

Als de tagliatelle klaar is meng je deze met de pesto. Voeg hier ook de pijnboompitten & het rasp van ¼ citroen aan toe. Roer goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat peper & zout.

5

Serveer de tagliatelle op een bord met daarboven op de gebakken zeebaarsfilet. Leg schuin bovenop de gebakken cherrytomaatjes en serveer direct.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply