Steak tartaar met truffel mayonaise




Steak tartaar met truffel mayonaise

Ben je op zoek naar een gerecht dat jouw kerstdiner naar een hoger niveau tilt? Zoek niet verder! Steak tartaar met truffel mayonaise is dé perfecte keuze. Heerlijk licht pittig, romig en met een klein zuurtje. Samen met de Truffel Mayonaise van Remia is dit hét voorgerecht voor de komende kerstdagen!

Omdat je de truffelmayonaise ernaast serveert (wat er super leuk uit ziet!), kan iedereen het naar eigen smaak toevoegen! De smaak is perfect in balans: zacht en romig met een subtiele hint van truffel. De truffel overheerst niet, maar geeft precies genoeg smaak om dit gerecht onweerstaanbaar te maken.

#vdcollab

Op zoek naar nog meer leuke kerstgerechten?

Probeer dan eens deze crispy rijsthapjes met avocadocrème & knoflookgarnalen! Met een combinatie van krokante jasmijnrijst, romige avocadocrème en knoflookgarnalen zijn ze een heerlijke optie voor een borrel of voorgerecht! Of kies voor deze heerlijke bladerdeeg stengels met bacon, smeerbare kaas, tomatenpuree & kruiden. Heerlijk voor bij de soep of borrel. Of kies voor deze heerlijke kerst sandwiches met zalm en kruidenroomkaas! Zeker weten dat dit een showstopper is tijdens kerst!

Steak tartaar met truffel mayonaise

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 250 g goede kwaliteit biefstuk
  • 1 kleine witte pistolet
  • 2 volle el Remia Truffel Mayonaise
  • 2 eierdooiers
  • 2 mini-augurkjes
  • 1 middel sjalot
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl fijngehakte verse peterselie
  • 1 volle tl dijon mosterd
  • ½ rode peper
  • peper & zout
  • 2 tl tuinkers

Instructions

1

Bak de pistolet zoals op de verpakking staat aangegeven, goudbruin. Snijd de pistolet, zodra hij is afgekoeld, in schuine plakken van ongeveer 1 cm dik. Rooster deze plakken goudbruin in een broodrooster.

2

Snijd de biefstuk in grove stukken en doe deze in de keukenmachine. Hak de biefstuk fijn met de hakmolen, maar maak er geen puree van.

3

Snijd de sjalot, kappertjes, mini-augurkjes en rode peper fijn. Voeg deze, samen met de dijonmosterd en peterselie toe aan de steak tartaar. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

4

Gebruik een kookring om de steak tartaar op te maken. Plaats de ring op een bordje en vul deze met de helft van het tartaarmengsel. Druk dit stevig aan en verwijder de ring voorzichtig door hem omhoog te trekken. Herhaal deze stap voor de tweede steak tartaar. Spuit op elk bord drie dotjes Remia Truffel Mayonaise, oplopend in grootte.

5

Splits de eieren en serveer het eigeel in een halve eierschaal. Plaats deze boven op de steak tartaar. Garneer met een beetje tuinkers rondom de eierschaal en geniet!

Notes

Extra nodig: broodrooster, keukenmachine & kookring.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply