Soep met krokante Thaise kip
Als je van eten met een pittig randje houdt, dan moét je deze soep echt eens proberen! Deze soep is heerlijk verfrissend door de limoen en het heeft een lekker pittig randje door de rode pepers. Dit oorspronkelijke recept komt uit een kookboek van Donna Hay, maar ik heb hem iets aangepast naar mijn smaak. Deze soep voldoet zeker als avondmaaltijd! De soep is gevuld met sugersnaps en kipfilet. De kipfilet is gebakken in chiazaad en rode pepers, wat voor een lekkere crunch in de soep zorgt.
Soep met krokante Thaise kip
Ingredients
- 2 liter kippenbouillon
- 5 cm gemberwortel, geschild en in plakjes
- 1 el sojasaus
- 2 el vissaus
- 2 kleine rode chilipepers, in lengte gehalveerd
- 600 g kipfilet
- 1 eiwit, losgeroerd
- 100 g zwart chiazaad
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- grof zeezout
- 200 g sugarsnaps, in reepjes gesneden
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- basilicumblaadjes en partjes limoen, voor erbij
Instructions
Breng de bouillon, gember, soja- en vissaus en halve chili's in een grote pan met een dikke bodem op hoog vuur aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken, of tot het geurt.
Meng intussen het chiazaad, de chilivlokken en zout in een kom. Bestrijk de kipfilets met het eiwit en bestrooi beide zijden met het chiazaadmengsel, zodat ze bedekt zijn. Verwarm de olie in een grote anti-aanbakpan op matig vuur. Bak de kipfilets 5-6 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en gaar zijn. Zet apart en houdt warm.
Voeg de sugar snaps toe aan de bouillon en kook nog 1 minuut. Verwijder hierna de gember uit de pan.
Snijd de kip in plakken en verdeel over diepe borden. Schep de hete bouillon en sugar snaps erop en maak af met de lente-ui en de blaadjes basilicum. Serveer er partjes limoen bij.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments