Snickerbars




Zelfgemaakte snickerbars

Deze snickerbars zijn zo goddelijk lekker! Ze zijn echt mijn ultieme favoriet. Ze smaken naar een echte snickers, maar dan vers. Klinkt goed toch? Bij deze snickerbars heb je de lekkere chocolade buitenkant met daarin een marshmallow pindakaas vulling, karamel en heerlijke pinda’s! Ik maak ze met regelmaat voor mijzelf en mijn familie. En iedere keer zijn ze weer heel blij als ik deze als verrassing mee naar huis neem :-D! Je kunt ze gerust een week bewaren in de koelkast! Maar ik weet niet of ze dat halen.. 

Wel moet ik er stiekem bijzeggen dat deze snickerbars echt voor de ultieme zoetekauw bestemd zijn! Ze zijn zo goddelijk lekker, maar dat komt ook door de hoeveelheid zoetigheid die erin zit. En dan ook nog eens afgetopt met een heerlijk laagje chocolade.. Yummy! Maar af en toe moet kunnen toch? 

Zin in nog meer lekkere taart & koekjes?

En wil je graag nog iemand die je lief vindt verrassen? Wat ook echt aanraders zijn zijn bijvoorbeeld deze blauwe bessen crumble met havermout! Of juist deze brownie-cheesecake met frambozen… Yummy! En wil je helemaal groots uitpakken? Maak dan eens deze cheesecake met frambozencoulis en een mega lading frambozen bovenop!

Snickerbars

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 24
Cooking Time: 3 hours

Ingredients

  • 350 g melk chocolade
  • 165 g creamy pindakaas
  • 1 pot marshmallow fluff (215 g, te koop bij Jumbo bij broodbeleg)
  • 190 g poedersuiker
  • 150 g ongezouten pinda's
  • 320 g karamel fudge
  • 60 ml slagroom

Instructions

1

Leg alvast bakpapier in de ovenschaal of bakvorm en zet aan de kant.

2

Smelt 175 g chocolade met 50 g pindakaas au bain-marie. Giet vervolgens de gesmolten chocolade in de ovenschaal en verdeel alles evenwijdig. Zet het chocoladepindakaasmengsel in de koelkast voor 15-30 min. tot deze is uitgehard.

3

Ondertussen kun je alvast de marshmallow fluff, 65 g pindakaas, en de poedersuiker in een schaal doen. Mix dit met mixer goed door elkaar en lepel het daarna met een andere lepel goed door elkaar heen zodat het één geheel wordt. Verdeel dit nougat mengsel met je handen evenwijdig over de chocolade. Strooi de pinda's eroverheen en druk deze lichtjes aan.

4

Voeg in een pannetje de karamel fudge met de slagroom en verwarm dit al roerend op middelhoog vuur tot de karamel is gesmolten. Giet het karamel mengsel over de pinda's en verdeel evenwijdig met de achterkant van een lepel. Zet hem weer in de koelkast voor 15-30 min. tot deze is uitgehard.

5

Smelt de overige 175 g chocolade en 50 g pindakaas weer au bain-marie. Giet dit de gesmolten chocolade in de ovenschaal en verdeel alles evenwijdig. Zet de snickerbars nu in de koelkast voor ongeveer 2 uur tot alles is uitgehard zodat je alles in repen kunt snijden.

Notes

Extra nodig: 28 x 18 cm rechthoekige ovenschaal of bakvorm.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 




No Comments

Leave a Reply