Salade met vijg, geitenkaas & granaatappel
Deze salade is echt een feestje op tafel met kerst! Super simpel om te maken, alleen zorg wel dat je geen witte kleding aan hebt! De rode biet en granaatappel geven nogal wat kleur af, hehe :-).
De salade bestaat uit verse vijgen, zachte geitenkaas, rode biet, granaatappel en een honing-rode wijnazijndressing. Super simpel om te maken en smaakt echt heerlijk!
Salade met vijg, geitenkaas & granaatappel
Ingredients
- 75 g rucola
- 1 rode biet
- 3 vijgen
- 2 plakjes zachte geitenkaas (ongv. 40 g)
- handje granaatappelpitjes
- 20 ml olijfolie
- 1 el honing
- 1 el rode wijnazijn
- peper en zout
Instructions
Leg de rucola in een kransvorm op een rond bord.
Snijd de rode biet in blokjes en verdeel deze over de salade.
Snijd de vijgen in vieren en verdeel ook deze over de salade.
Mix voor de dressing de olijfolie, honing, rode wijnazijn en wat peper en zout goed door elkaar en verdeel dit over de salade en over de vijgen.
Breek de geitenkaas in stukjes en verdeel deze over de salade.
Verdeel als laatste de granaatappelpitjes over de salade. Heb je nou een hele granaatappel? Snijd deze dan in het midden door. Zorg dat je enkel door de schil heen snijd en breek hem daarna met je handen open. Ga vervolgens met de bolle kant van een lepel op de achterkant slaan en je zult zien dat de pitjes er vanzelf uitvallen.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
1 Comment
Brigitte
maart 31, 2022 at 12:06Lekker maar hiermee heb je niet gegeten en heb je na een uur weer honger. Ik voegde nog linzen toe voor een langer verzadigd gevoel.