Pure chocoladeganache taart met hazelnoten




Pure chocoladeganache taart met hazelnoten

#vdcollab

Pure chocoladeganache taart met hazelnoten

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 1 taart
Cooking Time: 1:30 + wachttijd

Ingredients

  • Voor de bodem:
  • 190 g bloem
  • 30 g amandelmeel
  • 80 g poedersuiker
  • 125 g boter, koud
  • 2 eierdooiers
  • snufje zout
  • Voor de vulling:
  • 330 ml slagroom
  • 400 g Puur Hele Hazelnoot van Ritter Sport
  • 80 g boter
  • Voor de topping:
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • nougatine nootjes ter garnering

Instructions

1

Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze samen met het bloem, amandelmeel, poedersuiker, eierdooiers en een snufje zout in een kom. Mix dit met deeghaken tot één geheel. Vorm het deeg tot een dikke schijf, bekleed het met vershoudfolie en leg het voor minimaal 1 uur in de koelkast.

2

Rol het deeg op een bebloemde ondergrond uit en rol met behulp van een deegroller het deeg uit tot je ongeveer een dikte krijgt van 3-4 millimeter. Vet de bakvorm in met wat boter of bakspray en bekleed vervolgens de bakvorm met het deeg. Snijd de randen weg en prik de bodem in met een vork. Zet de taartvorm 30 min. in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vul met bakbonen. Bak de taart 15 minuten, verwijder het papier en de gewichten en bak nog eens 10 minuten tot het deeg lichtbruin is. Haal het uit de oven en zet aan de kant tot gebruik.

5

Snijd de chocolade in stukjes. Breng in een steelpannetje de slagroom tot het kookpunt en giet deze over de gehakte chocolade. Roer net zo lang tot de chocolade is opgelost. Voeg de boter toe en mix met een garde of vork tot één geheel.

6

Giet de ganache in de afgekoelde taartbodem en laat deze minimaal 2 uur opstijven.

7

Mix de slagroom samen met een zakje klopfix en 1 el fijne kristalsuiker tot een stevig geheel. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit vervolgens op de buitenste rand van de chocoladeganache mooie topjes. Garneer deze met wat nougatine nootjes bovenop en geniet!

Notes

Extra nodig: bakbonen, bakpapier, spuitzak, spuitmondje met kartel & bakboter of bakspray


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply