Pulled-chicken salade met spinazie
Dit broodje heb ik voor het eerst op tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven bij Stories ging eten. Het was zo lekker dat ik deze bijna iedere dag heb gegeten toen ik daar was, haha! Ik heb het eindelijk thuis na kunnen maken en hij smaakt net zo lekker! Een heerlijk romige pulled-chicken salade met spinazie, komkommer en pijnboompitjes. Loveit! Thuis heb ik wel voor de makkelijke pulled-chicken gekozen. Gewoon van een kipfilet, maar dat maakt de smaak er echt niet minder om! Het is echt een aanrader!!
Pulled-chicken salade met spinazie
Ingredients
- 2-3 broodjes
- 1 kipfilet (± 150 g)
- 1 l kippenbouillon
- 2 handjes spinazie
- 1 el pijnboompitten
- 1,5 el mayonaise
- 5 el crème fraîche
- dunne plakjes komkommer
- peper en zout
Instructions
Breng de kipfilet met de kippenbouillon aan de kook. Kook de kipfilet in 20-25 min. gaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en leg aan de kant tot gebruik.
Haal de kipfilet uit de bouillon en trek met behulp van een vork de kipfilet in stukjes. Leg aan de kant om even af te koelen.
Mix in een schaaltje de pulled-chicken, mayonaise, crème fraîche en pijnboompitten door elkaar. Scheur 1 handje spinazie in stukjes en voeg deze toe aan het schaaltje. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Smeer wat pulled-chicken salade op een broodje en leg hierboven op wat komkommer. Scheur de spinazie blaadjes met je handen in stukjes en leg deze bovenop de komkommer. Vouw je broodje dicht en je bent klaar!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments