Poké bowl met pikante krokante kip & kokos-jasmijnrijst
Deze poké bowl met pikante krokante kip wil je! Echt mijn favoriet. Heerlijk fris, licht pittig en zo smaakvol. Daarnaast is hij ook nog eens makkelijk om te maken! Door de toevoeging van kokosmelk terwijl je de jasmijnrijst kookt, krijg je zo’n heerlijk zachte kokossmaak aan de Fragrant Jasmine Rijst van Tilda. Gemaakt met mango, avocado, komkommer, edamame & rode biet! Of varieer lekker met ingrediënten die jij lekker vindt.
De combinatie van de pittige krokante kip met de zoete mango, romige avocado, knapperige komkommer, voedzame edamame en de aardse smaak van rode biet zorgt voor een geweldige smaakbeleving. De rijst, gekookt in kokosmelk, maakt het geheel extra speciaal en geeft een subtiele, tropische twist aan je poké bowl.
Bovendien is deze poké bowl eenvoudig te bereiden. Terwijl de rijst kookt, kun je de kip marineren en bakken tot hij lekker krokant is. Snijd vervolgens de mango, avocado, komkommer en rode biet in stukjes en stel je bowl samen. Voeg alles samen en je hebt in een handomdraai een heerlijke, voedzame maaltijd op tafel.
Deze poké bowl is perfect voor een snelle lunch of een licht diner en biedt een gezonde, smaakvolle optie die je keer op keer wilt maken. Probeer het zelf en geniet van de smaken en texturen die deze poké bowl te bieden heeft!
Zin in nog meer lekkere gezonde lunch of diner maaltijden?
Probeer dan eens deze couscoussalade met avocado, lente-ui en feta! Of ga voor deze heerlijke lichte soep met krokante Thaise kip! En zin om wat lekkers me te nemen? Kies dan eens voor deze pastasalade met chorizo, paprika & basilicum. Heerlijk voor in het park of lekker op het strand!
Poké bowl met pikante krokante kip & kokos-jasmijnrijst
Ingredients
- Voor de kokos-jasmijnrijst
- 65 g Fragrant Jasmine Rijst van Tilda
- 375 ml water
- 100 ml kokosmelk
- Voor de sriracha mayonaise
- 25 g mayonaise
- 1 volle tl sriracha
- 1 tl water
- Voor de poké bowl
- 1 krokante kipschnitzel
- 50 g mango
- 35 g komkommer
- 40 g edamame
- 50 g voorgekookte rode biet
- ½ avocado
- 1 tl gebakken uitjes
- ½ lente-ui
- snufje chilipoeder
- snufje paprikapoeder
- sojasaus
- optioneel: citroensap
Instructions
Maak als eerste de kokos-jasmijnrijst. Was hiervoor de rijst en breng vervolgens de 375 ml water en 100 ml kokosmelk aan de kook. Voeg zodra het kookt de rijst toe. Laat de rijst 10-12 min. koken en giet deze vervolgens af. Laat de rijst met een deksel op de pan afkoelen.
Meng voor de sriracha mayonaise de mayonaise, sriracha en water door elkaar heen en zet aan de kant tot gebruik.
Snijd nu de overige ingrediënten voor de poké bowl. Snijd hiervoor de mango, komkommer, rode biet & avocado in kleine blokjes van ongeveer 1x1 cm. Ga je de poké bowl pas later eten, meng dan de avocado met een klein beetje citroensap zodat deze niet verkleurt. Snijd de lente-ui in kleine ringen.
Strooi over beide kanten van de kipschnitzel wat chilipoeder & paprikapoeder naar smaak. Bak deze vervolgens in een koekenpan met wat boter in 8 min. goudbruin.
Snijd de kipschnitzel in reepjes. Maak nu je poké bowl op. Doe als eerste de rijst in een diep bord. Verdeel hier vervolgens de mango, komkommer, edamame, rode biet & avocado over in groepjes naast elkaar. Strooi wat gebakken uitjes & lente-ui eroverheen en leg vervolgens de krokante kipschnitzel bovenop. Verdeel wat sriracha mayonaise bovenop en serveer met sojasaus!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik super leuk om te zien!
No Comments