Plaattaart met serranoham & rucola
Als ik een pizza bestel, bestel ik eigenlijk altijd een simpele pizza met ham & cherrytomaatjes. Dus leek mij het een super leuk idee om daar eens een plaattaart mee te maken! Je kunt een plaattaart eigenlijk met alles maken wat je maar wilt. En het is erg leuk om te serveren tijdens een feestje of verjaardag! Of gewoon omdat het lekker is ;-).
Wil je nou een leuke variatie hier op maken? Vervang dan de simpele mozzarella door buffelmozzarella. Doe deze dan wel pas op de plaattaart als de tomatenbodem uit de oven is. Ook zou je voor dat de plaattaart in de oven gaat nog kleine hoopjes (zelfgemaakte) pesto erbij doen! #jammie
Plaattaart met serranoham & rucola
Ingredients
- 1 rol vers bladerdeeg (à 270 g)
- 175 g passata
- 100 g serranoham
- 100 g cherrytomaten
- 1½ bol mozzarella
- handje rucola
- 1 volle tl oregano
- peper + zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 220°C.
Als het goed is zit er al bakpapier rond jouw bladerdeeg. Is dit niet zo? Leg dan wat bakpapier op de bakplaat. Rol het bladerdeeg (incl. bakpapier) uit op een bakplaat. Snijd het bladerdeeg 1 cm vanaf de rand lichtjes in met een mes.
Smeer de passata over het bladerdeeg (buitenste rand niet) en strooi hierover de oregano en wat peper en zout naar smaak.
Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel deze over de passata.
Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ook deze over de passata.
Bak de plaattaart in ongeveer 20-25 min. goudbruin en gaar.
Haal de plaattaart uit de oven en drapeer hierover de serranoham en verdeel de rucola.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments