Plaattaart met Jalfrezi, kip & feta




Plaattaart met Jalfrezi, kip & feta

Snel en gemakkelijk avondeten? Deze plaattaart met Jalfrezi, kip en feta is precies wat je zoekt!
Een heerlijk pittige tomatencurry van Tilda gecombineerd met knapperig bladerdeeg. Echt een aanrader voor drukke avonden! Het enige wat je zelf hoeft te doen, is de kip, paprika en rode ui snijden. Bak de kip, voeg de saus toe, roer goed door, en daarna kun je je plaattaart al gaan opbouwen! Schuif hem in de oven en wacht tot hij goudbruin en krokant is.

Variëren?
Ben je nou vegetarisch? Dan kan je gerust ook de kip vervangen door een vegetarische variant! Of wil je juist ook restjes op maken in huis. Voeg er gerust courgette of cherrytomaten aan toe! En wil je het gerecht graag voor 3 personen maken. Maak er dan een kleine frisse salade naast, of kies voor een heerlijke gele rijst!

Zin in nog meer heerlijke recepten met Tilda producten?

Zo heb ik in samenwerking met Tilda nog veel meer heerlijke gerechten gemaakt met hun producten. Zo ook bijvoorbeeld deze Crispy rijsthapjes met avocadocrème & knoflookgarnalen. Perfect als borrelhapje of juist als voorgerecht met kerst! Of ga op de frisse tour met deze poké bowl met pikante krokante kip & kokos jasmijnrijst! Heerlijk voor in de zomer of gewoon omdat je zin hebt in wat gezonds. Graag een heerlijke butterchicken maken? Maak dan eens dit recept: butter chicken met gele rijst! Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte gele rijst.

Plaattaart met Jalfrezi, kip & feta

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2-3 personen
Prep Time: 30 min. (+ baktijd)

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 350 g kipfilet
  • 1 pak Jalfrezi van Tilda
  • 1 kleine rode ui
  • 1 gele paprika
  • 100 g feta
  • 1 ei
  • verse peterselie ter garnering
  • peper & zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200ºC en zet alvast een bakplaat klaar.

2

Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi deze met peper en zout. Verwarm een beetje olijfolie of boter in een pan en bak de kipfilet in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg daarna de Jalfrezi toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe in de pan.

3

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in reepjes.

4

Rol het verse bladerdeeg, inclusief het bakpapier, uit op de bakplaat. Snijd 1 cm van de rand het bladerdeeg in met een mesje. Prik vervolgens met een vork gaatjes over de bodem van het bladerdeeg.

5

Verdeel de Jalfrezi saus met de kipfilet over het bladerdeeg. Houd de buitenste rand van 1 cm vrij. Verdeel hierover de rode ui en paprika. Verkruimel de feta en verdeel deze als laatste over de plaattaart. Bestrijk de buitenste rand met een geklutst ei. Bak de plaattaart nu in 15 minuten goudbruin en gaar.

6

Garneer de plaattaart met wat verse, fijngehakte peterselie en geniet!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply