Pesto-kipspiesjes met tomatensaus en mozzarella
Zin om wat lekkers met kerst op tafel te toveren wat echt niet moeilijk maar wel onwijs lekker is? Of juist eens als lekker hapje op een verjaardag? Probeer dan zeker deze kipspiesjes! De saus kun je al van te voren maken en vlak voor gebruik opwarmen. Dus je hoeft enkel alleen de kipspiesjes nog af te bakken! Ik heb deze spiesjes samen met m’n roomie Daphne gemaakt en ze zijn zo yummy! De kipfilet is gemarineerd in pesto en de saus is op smaak gebracht met ui, knoflook, balsamico azijn. Super simpel, maar zo onwijs lekker. Serveer bovenop met wat fijngesneden mozzarella en basilicum en je hebt echt een heerlijk hapje!
Pesto-kipspiesjes met tomatensaus en mozzarella
Ingredients
- 1 kipfilet á 200 g
- 2 volle tl pesto
- 2 tomaten
- ½ ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl balsamico azijn
- 20 ml water
- ¼ bol mozzarella, in kleine blokjes
- basilicum ter garnering
- peper en zout
- olijfolie
- 5 satestokjes
Instructions
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze samen met de pesto in een bakje. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Laat dit minimaal een half uur marineren.
Snijd de ui in stukjes en fruit deze met een scheutje olijfolie in de pan voor 2-3 min. Voeg vervolgens de geperste knoflookteentjes toe en laat dit nog 1 min. op een laag vuur zachtjes mee bakken.
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg de pan. Laat het op een laag vuur 3 min. mee bakken.
Voeg de balsamico azijn en het water toe aan de saus en laat het voor 10 min. op een laag vuurtje sudderen.
Pureer de saus met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Rijg de kipfilet aan de satestokjes en bak deze in 4-5 min goudbruin en gaar.
Serveer de kipspiesjes met tomatensaus, mozzarella en verse basilicum.
Notes
Extra nodig: staafmixer
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments