Zelfgemaakte pesto
Je kunt mij niet gelukkiger maken dan met vers gemaakte pesto! De smaak van zelfgemaakte pesto is zo lekker en het is zoveel beter dan alle versies die je in potjes koopt! Je kunt het verwerken in gerechten, maar ook gebruiken als dip of op een toastje. Probeer het bijvoorbeeld met deze bruschetta! Zo goddelijk lekker! Maar heb je nou over? Vries het dan in! Je kunt het daarna gerust nog een keer gebruiken. Deze pesto bestaat uit basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie en wat peper en zout! En meer heeft het echt niet nodig!
Wist je dat als je pesto in de supermarkt koopt je eigenlijk heel vaak pesto koopt gemaakt van cashewnoten? Deze zijn goedkoper en zitten dan ook logisch gezien in de goedkopere varianten van de pesto. En als je eenmaal je zelfgemaakte pesto met pijnboompitten hebt geproefd, proef je echt het verschil!
Wil je nog meer dips & sausjes?
Zelf vind ik het heerlijk om lekker vers knapperig brood te dippen in wat dips of sausjes. Zo staat deze zelfgemaakte pesto altijd op tafel als wij gaan borrelen! Maar zo heb ik ook nog een heerlijke zelfgemaakte gegrilde paprika hummus of deze rode bieten hummus! En wil je eens een ander soort pesto proberen? Maak dan eens deze geroosterde paprika pesto!
Zelfgemaakte pesto
Ingredients
- 2 basilicum plantjes
- 4 tenen knoflook
- 80 g pijnboompitten
- 120 g parmezaanse kaas
- 4 flinke scheuten olijfolie
- peper en zout
Instructions
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Snijd de parmezaanse kaas grof, ontvel de teentjes knoflook en pluk de blaadjes van de basilicum plantjes. Voeg deze samen met 4 flinke scheuten olijfolie in een foodprocessor of blender en meng tot één egale massa. Doe je dit in een vijzel? Rasp dan de parmezaanse kaas en haal de teentjes knoflook door een knoflookpers!
Voeg naar smaak peper en zout toe. Eventueel kun je nog wat extra olijfolie toevoegen voor de gewenste dikte. Meng nog één keer goed door elkaar.
Doe de pesto in een potje en schenk hier als je hem niet direct gaat gebruiken er een klein laagje olijfolie overheen.
Notes
Extra nodig: foodprocessor of blender
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments