Passievrucht siroop
Deze passievrucht siroop stond al een tijdje op mijn lijst om te maken! Want ik ben zelf echt gek op passievrucht. Ik gebruik deze passievrucht siroop ook in deze Summer Passion cocktail, waarbij je maar een klein beetje toevoegt om de smaak van passievrucht te versterken.
En het mooie is dat je deze passievrucht siroop eigenlijk binnen 10 minuten al klaar hebt! Je hebt enkel wat suiker, water & passievrucht nodig. Lepel de passievruchten uit en voeg het passievruchten pulp samen met het water & suiker in een pan en verwarm dit langzaam tot alle suiker is opgelost. Zeef vervolgens de passievrucht pitjes eruit en bewaar de siroop in de koelkast.
Zelf vind ik het heerlijk om deze siroop te serveren met wat bruisend water en ijsklontjes! Ook erg lekker is het om er een stukje komkommer en munt er aan toe te voegen. Zo krijg je een lekker fris zomers drankje!
Zin in nog meer zomerse drankjes?
Probeer dan eens deze prosecco sangria met limoncello! Heerlijk fris en perfect voor in de zomer. En wil je graag wat zonder alcohol? Probeer dan eens deze basilicum limonade met komkommer & citroen. Wil je graag simpel wat water op smaak brengen? Probeer dat dan eens met deze combinatie van aardbeien, watermeloen & munt. Heerlijk!
Passievrucht siroop
Ingredients
- 175 ml water
- 350 g suiker
- 8 passievruchten
- 2 el citroensap
Instructions
Doe het water en de suiker alvast in een steelpannetje
Halveer de passievruchten en lepel het pulp eruit. Voeg dit toe aan het steelpannetje.
Voeg als laatste de citroensap toe en verwarm nu langzaam het pannetje tot alle suiker is opgelost. Dit zal zijn als de siroop goed warm is geworden.
Zeef vervolgens de pitjes uit de siroop en bewaar de passievruchten siroop in een flesje in de koelkast.
Serveer een laagje siroop in een glas met wat bruisend water en je hebt een heerlijk zomers drankje! Eventueel zou je nog wat extra passievruchten pulp in het glas kunnen doen voor de smaak en het zicht!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
2 Comments
Peperkamp
augustus 27, 2021 at 10:44Beste Vicky,
Dank je wel voor het leuke en hopelijk lekkere recept. Ik ga er vanmiddag mee aan de slag. Mijn enige vraag is alleen, is er een reden dat de siroop gezeefd moet worden? Het lijkt mij nl wel leuk om her en der wat pitjes te zien 😁.
Maar nogmaals dank voor je recept.
Vicky
december 10, 2021 at 20:51Hi!
Excuses voor het late bericht. De blog heeft van de zomer even stil gelegen, maar ben inmiddels weer druk aan de slag!
Ik heb de pitjes er uit gelaten omdat en het vliesje wat er rond zit al is uitgekookt, dus zit geen smaak meer aan. En omdat het niet ideaal is om te drinken. Wat je wel kunt doen als je het toch leuk vind, is om op het moment van serveren er een klein lepeltje verse pitjes in te doen! Dit heb ik ook op de foto gedaan. En als je er dan op bijt heb je nog eens extra die smaak van passievrucht!
X Vicky