Naanbrood met kipfilet, paprika & zoetzure groenten




Naanbrood met kipfilet, paprika & zoetzure groenten

Naanbrood met kipfilet, paprika & zoetzure groenten

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 30 min + wachttijd

Ingredients

  • 2 naanbroden (1 verpakking bij de supermarkt)
  • ca. 100 ml Remia Mama Asia Korean Mayo
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • handje veldsla
  • optioneel: verse peterselie ter garnering
  • Voor de kipfilet:
  • 300 g kipfilet
  • 2 el ketjap manis
  • 1 volle tl sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl honing
  • peper & zout
  • Voor de zoetzure rode ui:
  • ½ rode ui
  • 50 ml natuurazijn
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 3 peperkorrels
  • Voor de zoetzure komkommer:
  • ¼ komkommer
  • 50 ml natuurazijn
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 3 peperkorrels

Instructions

1

Snijd als eerste de kipfilet in reepjes. Doe deze in een schaaltje samen met de ketjap, sambal, geperste teentjes knoflook, honing en peper & zout naar smaak. Roer dit goed door elkaar, dek af met wat vershoudfolie en laat voor minimaal 30 min. in de koelkast marineren.

2

Maak nu de zoetzure komkommer & rode ui. Snijd hiervoor de rode ui in dunne halve ringen. Doe deze in een schaaltje en zet apart. Snijd de komkommer door tweeën en lepel het zachte vruchtvlees eruit. Snijd nu de komkommer in dunne halve ringen en doe ook deze apart in een schaaltje. Voeg bij zowel de rode ui als de komkommer de volgende ingrediënten toe: 50 ml natuurazijn, 1 tl fijne kristalsuiker & 3 peperkorrels. Roer beide door elkaar en zet aan de kant, laat dit ook minimaal 30 min. marineren. Hussel regelmatig door elkaar.

3

Bak het naanbrood volgens de verpakking af.

4

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd de paprika's in dunne halve ringen. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten. Voeg hierna de gesneden paprika toe en roer goed door elkaar. Bak het geheel nog eens 5 minuten.

5

Maak nu je naanbrood af! Smeer hiervoor over de bodem een royale laag Remia Mama Asia Korean Mayo. Leg hier bovenop wat veldsla en daarbovenop de gebakken kip met paprika. Maak af met wat uitgelekte zoetzure komkommer & rode ui en garneer eventueel met wat verse peterselie!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply