Muesli bliss balls
Laatst heb ik deze muesli bliss balls gemaakt en ik ben echt fan! Super easy te maken en ideaal als gezond tussendoortje. Deze variant van de bliss balls heb ik gemaakt met muesli, dadels, pindakaas, gemberpoeder, kaneel en wat honing. Heerlijk vol van smaak met een licht pitje aan het einde door de gember.
Muesli bliss balls
Ingredients
- 100 g havermout + wat extra ter garnering
- 175 g verse dadels
- 1 el pindakaas
- 1 el honing
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 tl gemberpoeder
Instructions
Verwijder de pitten uit de de dadels. Mochten er nog harde steeltjes aan zitten, verwijder deze dan ook.
Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en meng alles tot één geheel. Zet het mengsel afgedekt voor ongeveer een half uurtje in de koelkast.
Draai er balletjes van ter grootte van ongeveer 3-3,5 cm.
Doe wat havermout in een schaaltje en maak vervolgens stuk voor stuk de balletjes met water nat en rol ze daarna in de muesli zodat de buitenkant mooi bedekt is met havermout.
Bewaar ze in een afgesloten verpakking in de koelkast.
Notes
Extra nodig: foodprocessor
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments