Mini saucijzenbroodjes
Deze mini saucijzenbroodjes zijn heel makkelijk te maken en heb je binnen no-time op tafel getoverd! Ideaal! Perfect voor als er visite komt, of juist op een avond zoals kerst of oud & nieuw! Ik heb voor deze saucijzen gekozen om het rundergehakt op smaak te brengen met ketjap, sambal, knoflook, peterselie, komijn en een klein beetje tijm. Maar probeer thuis gerust ook wat kruiden uit! Je kunt er zo heerlijk mee variëren.
Mini saucijzenbroodjes
Ingredients
- 6 blaadjes bladerdeeg
- 300 g rundergehakt
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- 2 el ketjap
- 1,5 el Sriracha
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- 2 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde tijm
- ½ tl gemalen komijnzaad
- ½ tl uipoeder
- peper & zout
Instructions
Kluts het ei en houd de helft apart.
Meng het rundergehakt samen halve geklutste ei, paneermeel, ketjap, sriracha, knoflook en alle gedroogde kruiden goed door elkaar. Als het gehakt te nat is, voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Breng op smaak met peper & zout. Zet het gehakt in de koelkast voor min. 30 minuten zodat de kruiden in het rundergehakt kunnen trekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
Leg de blaadjes bladerdeeg op het werkoppervlak naast elkaar om te ontdooien.
Rol het gehakt uit zodat de rol net zo lang is als de plakjes bladerdeeg. Leg het gehakt op het bladerdeeg en snijd elk plakje bladerdeeg in 3 stukken. Plak de bladerdeegranden met water vast en druk ze met een vork aan. Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat.
Besmeer de saucijzenbroodjes in met overgebleven geklutste ei en bak ze in 15-20 min. goudbruin.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments