Luchtige chocolademousse

Luchtige chocolademousse




Luchtige chocolademousse

Deze luchtige chocolademousse moet je echt een keer proberen! Heerlijk luchtig, romig en de smaak is ook zo intens! En perfect voor als je thuis een keertje lekker wilt uitpakken maar niet last-minute nog moet gaan stressen. Deze mousse kun je ’s ochtends (of de dag van te voren) alvast maken en vlak voor je hem wilt gaan eten haal je hem uit de koelkast. Serveer je hem met wat cacaopoeder bovenop en je bent klaar! Heerlijk om zo los te eten of bijvoorbeeld met wat frambozen bovenop.

Hoe hoger het cacaopercentage, hoe intenser de smaak!

De chocolade die ik gebruikt heb is de extra pure chocolade van Côte d’Or. Deze is gemaakt van minimaal 54% cacao. Hou je nou ook zo van die pure chocolade smaak? Dan kun je gerust een chocolade kiezen met een nog hoger cacao percentage! Hoe meer cacao er in de chocolade (dus de mousse) zit: hoe intenser de chocoladesmaak!

Wijntip!

Wil je dit heerlijke toetje graag combineren met een lekkere wijn? Ga dan eens voor de Barefoot Merlot wijn! De wijn is donkerrood en ruikt naar donker fruit zoals kersen, pruimen & bramen met een vleugje mokka. De smaak van merlot is heerlijk zacht. Wat perfect is in combinatie met deze lekkere chocolademousse!

Graag nu al in huis halen? Je koopt de Barefoot Merlot nu bij de plus voor maar liefst 5,95!

Nog meer chocolade inspiratie?

Bekijk dan eens deze heerlijke chocoladecake met stukjes chocolade erin! Of juist deze luchtige chocolade amandelcake met een scheutje amaretto! En wil je graag lekkere zachte chocoladekoekjes? Dan moet je echt deze eens maken! Eén ding is zeker, ze zijn binnen no-time op!

Luchtige chocolademousse

Luchtige chocolademousse

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (8 stemmen, gemiddeld: 4,63 van de 5)
Laden...
Serves: 4 personen
Cooking Time: 20 minuten + min. 3 uur wachttijd

Ingredients

  • 3 eieren
  • 175 g (extra) pure chocolade
  • 1 el kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
  • snuf zout

Instructions

1

Splits de eieren en klop het eiwit tot het begint te schuimen. Voeg 1 el kristalsuiker toe en klop het eiwit stijf.

2

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron. Zorg als je hem in de magnetron smelt wel dat je vaak genoeg roert. Anders kan de chocolade 'aanbranden'.

3

Klop in een andere kom de slagroom lobbig (stevig, maar niet stijf)

4

Mix de eierdooiers met een snufje zout en mix deze door de gesmolten chocolade heen. Voeg vervolgens de helft van het eiwit toe en schep dit er luchtig doorheen. Voeg als alles is gemend de andere helft toe en meng deze ook luchtig door elkaar.

5

Meng als laatste de slagroom toe en meng deze voorzichtig door de chocolade heen tot één geheel.

6

Giet de chocolademousse in glaasjes of schaaltjes en laat in de koelkast voor minimaal 3 uur opstijven.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




2 Comments

  • Reply
    Karin
    augustus 22, 2022 at 15:25

    Beste Vicky

    Heb het recept samen met mijn dochter geprobeerd en het resultaat was overheerlijke chocomousse!!

    Iedereen tevreden en wij gaan hem zeker nog maken

    gr
    Karin en Enya

    • Reply
      Vicky
      augustus 30, 2022 at 13:44

      Hi Karin & Enya,

      Zo leuk om te horen! Dankjewel! :-)

      Veel kookplezier! X

    Leave a Reply