Little gem met runderreepjes, rijst & zoetzure komkommer




Little gem met runderreepjes, rijst & zoetzure komkommer

Op zoek naar een heerlijk recept met een gezonde twist? 🤩🌱 Maak dan eens deze little gem bootjes gevuld met runderreepjes, Wholegrain Basmati Rice van @tildarice_nl en pinda’s! 🥰🥜 Snel op tafel en ook nog eens mega lekker! Want de gestoomde zilvervliesrijst heb je binnen 2 minuten klaar! ✨️ #ideaal Serveer de little gem bootjes met een frisse zoetzure komkommer met rode peper voor wat pit en je hebt echt een heerlijk fris recept! 🌶️🥳⁠

Little gem met runderreepjes, rijst & zoetzure komkommer

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 350 g runderreepjes
  • 250 g Wholegrain Basmati Rice van Tilda (2 min)
  • ½ krop little gem (8 blaadjes)
  • 1 rode paprika
  • 1 grote sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 el ketjap
  • 1 tl sojasaus
  • ½ limoen
  • handje gezouten pinda's
  • olijfolie
  • peper & zout
  • Voor de zoetzure komkommer:
  • ⅔ komkommer
  • 100 ml natuurazijn
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • ¼ rode peper

Instructions

1

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens nog een keer doormidden. Snijd er plakjes van ongeveer 0,5 cm dikte van. Doe de komkommer samen met 100 ml natuurazijn en 2 tl fijne kristalsuiker in een kommetje en roer goed door elkaar. Zet het kommetje opzij tot gebruik.

2

Pel de sjalot en snijd deze in stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Pel het schilletje van de knoflook en snijd of pers deze fijn. Snijd de rode peper fijn en zet deze apart tot gebruik.

3

Verwarm in een pan een scheutje olijfolie. Bak hierin de sjalot voor 1-2 minuten glazig. Voeg de knoflook toe gedurende de laatste minuut. Voeg vervolgens de rode paprika toe en bak deze nog 1 minuut mee.

4

Voeg vervolgens de runderreepjes toe en bak deze gaar zoals aangegeven staat op de verpakking.

5

Verwarm de Wholegrain Basmati Rice van Tilda volgens de instructies op de verpakking.

6

Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met groenten en runderreepjes en roer goed door elkaar. Breng op smaak met 1 el ketjap, 1 tl sojasaus, ½ rode peper en peper en zout naar smaak.

7

Zet 2 borden klaar en leg op ieder bord 4 afgescheurde blaadjes little gem. Vul de little gem met de rijst. Lepel de komkommer uit de natuurazijn en serveer deze op de borden naast de little gem. Garneer de komkommer met ¼ fijngehakte rode peper. Maak de little gem bootjes af met een handje gezouten pinda's en serveer direct!


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply