Kipspiesjes met bier-Remia Smokey BBQ Honey marinade
Opzoek naar nog meer BBQ-gerechten?
Kipspiesjes met bier-Remia Smokey BBQ Honey marinade
Ingredients
- 450 kipfilet
- 100 ml donker bier
- 5 volle el Remia Sweet Dalton Smokey BBQ Honey
- 5 cm gember
- 2 el sojasaus
- 2 el honing
- 3-4 teentjes knoflook
- peper & zout
Instructions
Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een schaal.
Pers de teentjes knoflook en rasp met behulp van de bolle kant van een klein lepeltje de schil van de gember eraf. Rasp de gember daarna fijn.
Voeg vervolgens het donkere bier, Remia Sweet Dalton Smokey BBQ Honey, geraspte gember, sojasaus, honing, geperste knoflook, wat peper en zout naar smaak bij de kipfilet. Roer goed door elkaar. Dek de schaal af en bewaar in de koelkast voor minimaal 2 uur.
Rijg vlak voor je gaat BBQ'en de kipstukjes op de spiezen. Grill de kipspiesjes in 12-14 minuten gaar. Keer regelmatig.
Notes
Extra nodig: spiezen
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik super leuk om te zien!
No Comments