Kalfsrollade met pesto & parmaham
Deze kalfsrollade moet je echt een keer thuis maken! Zo heerlijk rijk gevuld met zelfgemaakte pesto en in combinatie met het zoute van de parmaham heb je echt een fantastische combinatie te pakken. En het is eigenlijk veel makkelijker te maken dan jij denkt! Koop je kalfslende bij Peter’s Farm. Snijd de kalfslende net niet door midden en beleg hem daarna royaal met wat jij lekker vindt. Bind hem dicht met wat rollade touw, bak hem even aan in de pan en leg hem daarna in een ovenschaal voor 30 minuutjes in de oven! Haal hem er daarna uit en vouw hem even in aluminiumfolie voor 10 min. om te rusten en je kunt daarna heerlijk genieten! Serveer met bijvoorbeeld krieltjes uit de oven & boontjes!
Over Peter’s Farm kalfsvlees
Peter’s Farm streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor hun kalveren. Dat betekend dat de kalveren in kuddes van ongeveer 40 kalveren leven en de dieren genoeg ruimte hebben om te spelen én om hun rust te pakken. Deze punten komen daarom ook tot uiting in de kwaliteit en smaak van het kalfsvlees. Wat zorgt voor heerlijk kalfsvlees!
En als je benieuwd bent naar een heleboel kalfsvlees recepten moet je echt eens op de website van Peter’s Farm kijken! Zo staat het recept van de kalfsribeye ook hier online! En hier kun je alle andere recepten met kalfsvlees vinden!
Waar te koop?
Peter’s Farm Kalfsvleesproducten vind je in Nederland bij een aantal grote supermarkten, groothandels & speciaalzaken. Waaronder de Plus, Hanos, Sligro & Bolscher. En mocht er geen kalfsvlees op voorraad zijn dan kan de slager dit uiteraard voor je bestellen!
Zin in nog meer lekkere kalfsrecepten?
Probeer dan eens deze bruschetta met kalfsmuis, pastinaak creme & rode vruchten coulis! Leuk als voorgerecht of juist als borrelhapje! En wil je lekker uitpakken op tafel? Maak dan eens deze kalfsoester met rode port bramen saus. En wil je juist wat lekker zomers op tafel? Maak dan eens deze kalfsrib-eye met een couscous salade van granaatappel, feta & munt!
Kalfsrollade met pesto & parmaham
Ingredients
- 800 kalfslende
- ± 60 g parmaham
- klontje boter
- rolladetouw
- Voor de pesto:
- 1 basilicumplant
- 2 teentjes knoflook
- 40 g pijnboompitten
- 60 g Parmezaanse kaas
- 2 flinke scheuten olijfolie
- peper & zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alvast een ovenschaal klaar waar zometeen de rollade in past.
Rooster voor de zelfgemaakte pesto de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Snijd de parmezaanse kaas grof, ontvel de teentjes knoflook en pluk de blaadjes van de basilicum plantjes. Voeg deze samen met 2 flinke scheuten olijfolie in een foodprocessor of blender en meng tot een egale massa. Doe je dit in een vijzel? Rasp dan de parmezaanse kaas en haal de teentjes knoflook door een knoflookpers.
Voeg naar smaak peper en zout toe. Meng nog één keer goed door elkaar.
Leg de kalfslende op een snijplank en snijd de kalfslende net niet door midden. Vouw de kalfslende uit en leg er aan één kant wat vershoudfolie overheen. Sla nu met een stevige steelpan de kalfslende overal ongeveer even dik.
Besmeer de kalfslende met de pesto en leg hierboven op de plakjes parmaham.
Rol de kalfslende strak op en knoop de rollade op meerdere plekken vast met behulp van een rolladetouw.
Verwarm een klontje boter een en koekenpan en braad de kalfsrollade in 2 min. rondom bruin. Leg hem vervolgens in de ovenschaal. Giet de boter uit de pan over de kalfsrollade en zet de kalfsrollade voor 30 min. in de oven op 180°C.
Haal na 30 min. de rollade uit de oven en wikkel de kalfsrollade in aluminiumfolie. Laat hem nog 10 min. rusten.
Snijd de rollade in plakken van ongeveer 1,5 cm en serveer de rollade met bijvoorbeeld boontjes & aardappeltjes uit de oven.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments