Kalfsribeye met een couscous salade van granaatappel, feta & munt
Als je zin hebt in een heerlijk voedzaam maar toch slank recept dan moet je zeker deze kalfsribeye met een couscous salade eens proberen! Perfect als jij nog even door wilt gaan met je goed voornemens, of omdat je gewoon echt zin hebt in een lekker fris & zomers recept!
Het kalfsvlees smaakt van zichzelf al fantastisch en dan in combinatie met de frisse couscous salade brengt je stiekem toch al weer een beetje terug naar de zomer. De salade heb ik gemaakt van granaatappel, feta, munt, lente-ui, citroen & wat peper & zout. Eigenlijk super simpel, maar die zoete frisse smaak past perfect bij het kalfsvlees!
Over Peter’s Farm kalfsvlees
Peter’s Farm streeft naar een natuurlijke leefomgeving voor hun kalveren. Dat betekend dat de kalveren in kuddes van ongeveer 40 kalveren leven en de dieren genoeg ruimte hebben om te spelen én om hun rust te pakken. Deze punten komen daarom ook tot uiting in de kwaliteit en smaak van het kalfsvlees. Wat zorgt voor heerlijk kalfsvlees!
En als je benieuwd bent naar een heleboel kalfsvlees recepten moet je echt eens op de website van Peter’s Farm kijken! Zo staat het recept van de kalfsribeye ook hier online! En hier kun je alle andere recepten met kalfsvlees vinden!
Waar te koop?
Peter’s Farm Kalfsvleesproducten vind je in Nederland bij een aantal grote supermarkten, groothandels & speciaalzaken. Waaronder de Plus, Hanos, Sligro & Bolscher. En mocht er geen kalfsvlees op voorraad zijn dan kan de slager dit uiteraard voor je bestellen!
Zin in nog meer lekkere hoofdgerechten?
En ben je net zo dol op kalfsvlees als ik ben? Dan moet je zeker weten deze kalfsoester met rode port-bramen saus eens proberen! Heerlijk in combinatie met een lekker smeuïge aardappelpuree. En perfect voor tijdens de feestdagen of gewoon omdat je iets speciaals op tafel wilt zetten! En wil je graag wat couscous salades wilt proberen. Dan heb ik deze makkelijke couscous salade met citroen-kip & tzatziki voor je of juist deze gevulde paprika’s met african braai-couscous, tomaat & feta!
Kalfsribeye met een couscous salade van granaatappel, feta & munt
Ingredients
- 2 kalfsribeye
- 150 g volkoren couscous
- 150 ml groentebouillon
- 1 tomaat
- 1 lente-ui
- handje muntblaadjes
- flinke hand veldsla
- 70 g feta
- 70 g granaatappelpitjes
- 1 citroen
- peper & zout
Instructions
Haal de kalfsribeye een half uur van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. En leg alvast een stuk aluminiumfolie klaar waar je de kalfsoesters straks in kunt wikkelen.
Snijd de tomaat in blokjes, lente-ui in dunne reepjes en de muntblaadjes alvast fijn. Zet aan de kant tot gebruik.
Verwarm de bouillon in een pan tot het kookpunt. Zodra deze kookt zet je het vuur uit en voeg je de couscous er aan toe. Roer even door elkaar en sluit de pan af met een deksel. Laat de couscous nu 5 min. wellen.
Zet een pan op het vuur. Smelt een flinke klont bakboter in de pan en zorg dat de pan goed warm is. Bak hierin vervolgens in 1 min. op hoog vuur de kalfsribeye aan beide kanten mooi goudbruin. Zet vervolgens het vuur lager en bak de kalfsribeye nog eens 3 min. Keer de kalfsribeye regelmatig om. Haal ze hierna uit de pan en wikkel ze vervolgens goed in aluminiumfolie. Laat de kalfsoesters een paar min. rusten.
Mix voor de couscous salade de gewelde couscous, tomaat, lente-ui, munt & veldsla door elkaar. Verkruimel de feta en meng deze samen met de granaatappelpitjes door de salade. Breng de salade op smaak met het sap van 1 citroen en wat peper & zout.
Serveer de couscous op borden en leg hier bovenop de in plakjes gesneden kalfsribeye.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments