Kalfsoester met rode port-bramensaus
Dit recept van kalfsoester met rode port-bramen saus is echt fantastisch. Toen ik dit recept maakte heb ik letterlijk het bord met m’n vingers afgelikt. Zo heerlijk vond ik de combinatie! De rode port-bramen saus is heerlijk zoet door de port & bramen welke ik op smaak heb gebracht met laurier & tijm. Ik weet in ieder geval al dat deze kalfsoester met rode port-bramensaus zeker weten op tafel komt als mijn broer op visite komt!
Premium kalfsvlees
Dit was voor mij de eerste keer dat ik premium kalfsvlees van Peter’s Farm had. Maar deze kalfsoester was echt super lekker! Dit gaat bij ons zeker vaker op het menu komen. Je kunt het recept hier vinden op de website van Peter’s Farm! En het mooie is dat de kalveren bij Peter’s Farm gewoon lekker de vrijheid krijgen om te spelen (mét skippyballen!), slapen of eten wanneer ze willen. En dit dierenwelzijn komt tot uiting in de kwaliteit van het Peter’s Farm Kalfsvlees, waardoor het zo heerlijk smaakt! Wil je nou nog meer recepten bekijken van kalfsvlees? Binnenkort komen er op mijn website ook wat meer receptjes. Maar op de website van Peter’s Farm staan een heleboel heerlijke recepten met allerlei soorten kalfsvlees! Even kijken dus!
Je kerstdiner compleet maken?
Wil jij je kerstdiner nou helemaal compleet maken? Ik heb nog allerlei lekkere toetjes die dit feestmaal afmaken. Zoals bijvoorbeeld deze karamel-meringue taartjes met geroosterde amandelen, of deze luchtige chocolademousse. En wat helemaal een topper is als je veel eters aan tafel hebt, probeer dan eens deze meringue krans met lemoncurd & passievrucht!
Kalfsoester met rode port-bramensaus
Ingredients
- Voor het kalfsvlees:
- 4 kalfsoesters
- bakboter
- peper & zout
- Voor de aardappelpuree:
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 140 ml volle melk
- 40 g boter
- peper & zout
- Voor de rode port-bramen saus:
- 200 ml vleesfond
- 300 ml Tawny port
- 2 laurierblaadjes
- 3 takjes tijm
- 150 g diepvries bramen
- 2 volle tl maizena
- 10 g boter
- Ter garnering:
- handje mooie sla (bijv. Red Chard)
Instructions
Haal de kalfsoesters uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur komen.
Schil de aardappelen voor de aardappelpuree en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met wat zout voor ± 20 min tot deze gaar zijn.
Rits voor de rode port-bramensaus de tijmblaadjes van de takjes. Doe vervolgens het vleesfond, de Tawny port, laurier en de tijmblaadjes in een steelpan en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat het 8 min. zachtjes doorkoken tot deze ⅓ is ingekookt.
Voeg hierna de bramen aan de saus toe en breng weer aan de kook. Zet het vuur lager en laat weer 8 min. zachtjes koken tot deze ⅓ is ingekookt.
Zeef de kruiden & bramen uit de saus en zet vervolgens de saus weer op het vuur. Voeg de maizena toe en roer goed met een garde tot alles is opgelost en blijf langzaam verwarmen tot je een mooie dikte hebt gekregen. Voeg als laatste de boter toe, laat deze volledig smelten roer met een garde goed door de saus en hou de saus warm op een laag vuur.
Dep de kalfsoesters droog en bestrooi een beide kanten met wat peper & zout. Leg alvast 4 stukjes aluminiumfolie klaar waar je ze straks in kunt wikkelen.
Zet een pan op het vuur. Smelt een flinke klont bakboter in de pan en zorg dat de pan goed warm is. Bak hierin vervolgens in 1 min. op hoog vuur de kalfsoesters aan beide kanten mooi goudbruin. Zet vervolgens het vuur lager en bak de kalfsoesters nog eens 3-3½ min. Draai de kalfsoesters regelmatig om. Haal ze hierna uit de pan en wikkel ze vervolgens goed in aluminiumfolie. Laat de kalfsoesters een paar min. rusten.
Warm voor de aardappelpuree de melk in een pannetje op, maar zorg dat het niet gaat koken. Haal de aardappelen door een pureeknijper of stamper. Voeg vervolgens de melk & het boter toe aan de aardappelen en roer tot de boter volledig is gesmolten. Breng op smaak met peper & zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Snijd de kalfsoesters in plakjes en leg deze op de aardappelpuree. Maak af met wat mooie sla blaadjes naast de kalfsoester (bijv. Red Chard). Verdeel wat saus over de kalfsoester en zet de rest van de saus op tafel. Serveer direct.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments