IJstaart met Amarula, stroopwafel & karamelsaus




IJstaart met Amarula, stroopwafel & karamelsaus

Perfect om je zomeravond mee af te sluiten: IJstaart met Amarula, stroopwafel & karamelsaus! Heerlijk romig ijs met een royale laag stroopwafelstukjes en karamelsaus. En je echt géén ijsmachine nodig! #yay 

Perfect voor elke gelegenheid

Deze ijstaart is niet alleen ideaal voor warme zomeravonden, maar ook perfect als afsluiter van een uitgebreid diner, een feestlijk kerstmaal of gewoon een gezellig familieavond! Of je nu een groot gezelschap wit verrassen of gewoon wilt genieten van een luxe dessert, deze ijstaart is voor elk moment geschikt!

Stressvrij voorbereiden

Een groot voordeel van deze ijstaart, is dat je hem al ruim van tevoren kunt klaarmaken! Dus geen stress meer als er mensen over de vloer komen. Je zet hem simpelweg in de vriezer en wanneer je klaar bent om te serveren, haal je hem uit de taartvorm! Voeg nog een extra laag stroopwafelstukjes en karamelsaus toe en je ijstaart is ready to go!

Zin in nog meer lekkere recepten met Amarula?

Bekijk dan eens deze overheerlijke brownie cheesecake met Amarula! Zo lekker smeuïg en de Amarula zorgt voor dat heerlijke extraatje in de cheesecake laag! Of maak eens deze Amarula trifle met bitterkoekjes, room suisse & gekarameliseerde appels! Een lekkere combinatie, wat vraagt om een gezellige avond! En wil je graag een snel en makkelijk recept? Probeer dan eens deze chocolademousse met Amarula! Rijk van smaak, romig en met een exotische twist door de toevoeging van Amarula!

IJstaart met Amarula, stroopwafel & karamelsaus

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 1 ijstaart
Prep Time: 30 min. (+ wachttijd)

Ingredients

  • 100 ml Amarula Cream
  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 6 stroopwafels
  • ca. 130 ml dessertsaus karamel

Instructions

1

Bekleed de zijkanten van de cakevorm met plastic folie. Laat het aan de zijkanten over de rand hangen. Zodat je straks de ijstaart gemakkelijk uit de vorm kunt krijgen.

2

Voeg de slagroom en gecondenseerde melk in een mengkom. Mix met behulp van een mixer de slagroom samen met de gecondenseerde melk tot het net wat steviger is dan lobbig. Voeg daarna de Amarula Cream toe en meng dit er kort doorheen. Let op dat je dit echt kort doet, tot alles gemend is! Want anders heb je kans op dat het mengsel gaat schiften.

3

Snijd 4 stroopwafels in kleine stukjes.

4

Nu begin je met het maken van de ijstaart. Giet hiervoor een beetje van het slagroom mengsel over de bodem van de cakevorm. Strijk het glad. Verdeel er wat stukjes stroopwafel en karamelsaus overheen. Giet weer een laagje slagroom mengsel eroverheen. Voeg nogmaals wat stukjes stroopwafel en karamelsaus toe. Herhaal dit net zo vaak tot je eindigt met alleen het slagroom mengsel.

5

Zet nu de ijstaart in de vriezer voor minimaal 6 uur.

6

Vlak voor het serveren snijd je de overige 2 stroopwafels in kleine stukjes. Haal de ijstaart uit de vriezer. Maak de buitenkant van de cakevorm even warm door er wat heet water overheen te laten stromen. Hierna kun je de ijstaart direct uit de cakevorm trekken met behulp van de folie. Zet de ijstaart op een schaal. Bestrooi met nog wat karamelsaus en stukjes stroopwafel boven op de ijstaart.

Notes

Extra nodig: cakevorm van 25 cm.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply