Griekse salade met parelcouscous

Griekse salade met parelcouscous




Griekse salade met parelcouscous

Deze Griekse salade met parelcouscous is heerlijk gevuld met rode ui, feta, komkommer, cherrytomaatjes en natuurlijk niet te vergeten: de Griekse olijven! Ik hou er van. Zo’n salade die rijk gevuld is met allemaal heerlijke verse ingrediënten. En sinds een tijdje ben ik ook dol op olijven, dus deze salade moest er een keer van komen!

En voor deze salade heb ik gebruik gemaakt van parelcouscous. Ik kwam deze couscous soort voor het eerst tegen op mijn werk in mijn studententijd. Het zag er zo leuk uit dat dit altijd in mijn hoofd is blijven hangen. En het is ook nog eens super lekker! Dus dit keer gebruikt in deze heerlijke Griekse salade!

Koop je nou olijven met pit erin? Ik moest ook even de handige manier vinden om deze er goed uit te krijgen. Maar het is heel simpel! Je drukt er met de brede kant van een mes op en dan barst de olijf vanzelf open. Zo kun je gemakkelijk de pit eruit halen. Snijd de olijf door midden en je kunt hem zo in je salade gebruiken!

Griekse salade met parelcouscous

Zin in nog meer lekker salades?

Probeer dan eens deze spinazie salade me geitenkaas & pijnboompitten! Heerlijk fris en ook erg leuk als bijgerecht. Of kies voor deze couscous salade met avocado, lente-ui & feta! Heerlijk als lunch of diner! En zin in een lekker stukje vlees erbij? Maak dan eens deze kalfsribeye met couscous salade van granaatappel, feta & munt! Heerlijk fris en echt een heerlijke combinatie!

Griekse salade met parelcouscous

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 2 personen (of als bijgerecht voor meerdere personen)
Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • Voor de salade:
  • 150 g parelcouscous
  • 12 Griekse olijven (Kalamata)
  • 160 g cherrytomaten
  • 200 g komkommer
  • 80 g feta
  • ½ rode ui (of 1 kleine)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper & zout
  • Voor de dressing:
  • 4 tl extra vierge olijfolie
  • 1 tl rode wijn azijn
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 tl dijon mosterd
  • peper & zout

Instructions

1

Kook de parelcouscous zoals op de verpakking staat aangegeven gaar.

2

Snijd ondertussen de cherrytomaatjes & komkommer in vieren. Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen en ontpit indien nodig de Griekse olijven. Dit doe je door er met een mes op de duwen waardoor de olijf open barst. Hierna kun je de pitten er zo uitduwen. Snijd de olijven door midden.

3

Mix voor de dressing de olijfolie, rode wijn azijn, citroensap, honing & mosterd goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper & zout.

4

Als de parelcouscous gaar is voeg je hier de gesneden cherrytomaatjes, komkommer, rode ui & olijven aan toe. Roer de dressing er doorheen en verkruimel de feta erboven.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!




No Comments

Leave a Reply