Granola fruittaartjes met kwark en vers fruit
Deze granola fruittaartjes zijn echt een feestje als ontbijt! Ik word er zo vrolijk van als ik deze mag eten. Deze variant is gemaakt met havermout, sesamzaadjes en walnoten. Maar je kunt natuurlijk gerust variëren met wat jij in huis hebt! Top ze met jouw favoriete yoghurt of kwark en serveer ze met heerlijk vers fruit!
Dit recept is voor 5 stuks. Bewaar deze in een luchtdichte verpakking en geniet er de hele week van! Je hoeft er enkel nog wat kwark en vers fruit op te doen en ze zijn ready to eat.
Granola fruittaartjes met kwark en vers fruit
Ingredients
- 160 g havermout
- 110 g walnoten, fijn gehakt
- 10 g sesamzaadjes
- 60 g kokosolie, gesmolten + wat extra om in te vetten
- 60 g vloeibare honing
- 2 tl vanille aroma
- 1 tl kaneel
- 500 g kwark of yoghurt
- gemengd vers fruit als topping
Instructions
Verwarm een oven voor op 160 °C.
Meng alle ingrediënten (behalve kwark en fruit) goed door elkaar.
Vet de taartvormpjes in met kokosolie en voeg 5 eetlepels van het granola mengsel toe. Druk met de achterkant van een lepel goed tegen de randen en zorg dat de bodem wat lager ligt.
Bak ze in de oven voor 15-17 minuten tot ze goudbruin zijn. Zodra ze uit de oven komen druk je gelijk met de bolle kant van een lepel ze nog wat extra in vorm. Laat ze nu volledig afkoelen in de vormpjes.
Serveer ze met wat kwark of yoghurt en leg er vers fruit bovenop. Je kunt de granola bodems ook in een luchtdichte doos stoppen. Zo heb je voor de rest van de week nog een heerlijk ontbijtje!
Eet smakelijk!
Notes
Extra nodig: 5 taartvormpjes, Ø 12 cm
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments