Gevulde vanille-citroen cake met aardbeien & mascarpone room
Deze gevulde vanille-citroen cake ziet er toch overheerlijk uit? Gemaakt met een luchtige mascarpone room, verse aardbeien, Aardbeien fruitspread en afgetopt met vers fruit & munt boven op! Met simpele ingrediënten iets super spectaculairs op tafel toveren. Dat wil iedereen toch?
Dankzij de toevoeging van Bonne Maan Meer Fruit, Minder Suiker Fruitspread Aardbeien krijg je die heerlijk licht zoete aardbeien smaak! Gemaakt met 30% minder suiker en extra veel fruit, klinkt goed toch? Of je nu een feest, verjaardag, moederdag of gewoon een gezellige middag met vrienden plant, deze gevulde vanille-citroen cake is altijd een hit. Het gebruik van verse ingrediënten en de toevoeging van Bonne Maman fruitspread maken deze cake niet alleen lekker maar ook nog eens iets gezonder.
Wil je nog meer lekkere baksels?
Maak dan eens deze kwarktaart met aardbeien! Deze ziet er super mooi uit met de aardbeien aan de zijkant. Of wil je voor een mooi dessert? Probeer dan zeker deze meringue krans met lemoncurd & passievrucht. Blijft heerlijk! Of gewoon lekker een goede cake met een twist? Maak dan deze citroen-tijm cake met amandelen!
Gevulde vanille-citroen cake met aardbeien & mascarpone room
Ingredients
- Voor de cake:
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 200 g fijne kristalsuiker
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 1 citroen
- 1 tl vanille extract
- snuf zout
- Voor de mascarpone room:
- 200 g slagroom
- 200 g mascarpone
- 2 el fijne kristalsuiker
- Overige ingrediënten:
- ± ½ potje Bonne Maman Meer Fruit, Minder Suiker Fruitspread Aardbeien
- ± 250 verse aardbeien
- ± 50 g frambozen
- munttopjes ter garnering
Instructions
Maak als eerste de cake. Verwarm hiervoor de oven voor op 175 °C. Smeer alvast een cakevorm van 25 cm in met wat boter. Bekleed de lange kant van de bakvorm met bakpapier.
Mix de boter, fijne kristalsuiker, vanille-extract, snufje zout en het rasp van één citroen gedurende 5 minuten tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe tot ze volledig zijn opgenomen.
Spatel als laatste voorzichtig het zelfrijzende bakmeel door het beslag.
Doe het cakebeslag in de cakevorm en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten, tot deze goudbruin en gaar is. Laat de cake hierna volledig afkoelen.
Mix voor de mascarpone room de slagroom met de suiker lobbig. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop het geheel stevig. Doe het mengsel daarna in een spuitzak en leg het aan de kant tot gebruik.
Ontdoe ± 150 g aardbeien van het kroontje en snijd ze in plakjes.
Als de cake volledig is afgekoeld, snijd je deze in ongeveer 3 gelijke delen. Beleg de lagen eerst met een laag aardbeien fruitspread. Spuit er vervolgens een laag mascarponeroom overheen en beleg deze met in partjes gesneden aardbeien. Leg de volgende laag cake erbovenop en herhaal dit nog een keer. Leg daarna de bovenkant op de cake.
Maak de bovenkant van de cake af met alleen wat mascarponeroom en versier deze met aardbeien, frambozen en munttopjes.
Notes
Extra nodig: spuitzak
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments