Geroosterde paprika pesto
Ik eet het liefst thuis altijd verse spreads zoals bijvoorbeeld deze geroosterde paprika pesto! Het is heerlijk om zo te eten op een toastje in te dippen of juist in een gerecht te verwerken! Voor deze variant heb ik 4 verschillende kleuren paprika’s gebruikt. Maar je kunt gerust ook alleen dezelfde kleur gebruiken als je dat lekkerder vindt!
Geroosterde paprika pesto
Ingredients
- 4 paprika's (je kunt elke kleur gebruiken die je wilt)
- handje vol basilicum blaadjes (± 10 gram)
- 35 g pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 2 el witte wijn azijn
- olijfolie
- peper en zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd de paprika's in vieren. Leg de paprika's met de huid kant naar beneden. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen. Bak ze in ± 25 min. tot de randjes bijna zwart beginnen te worden.
Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en zet tot gebruik aan de kant.
Als de paprika's klaar zijn, voeg je ze toe aan de foodprocessor of in een bakje voor de staafmixer. Voeg hierbij de basilicumblaadjes, pijnboopitten, knoflook en witte wijn azijn toe. Meng het tot één geheel en breng op smaak met peper en evt. nog wat zout.
Notes
Extra nodig: foodprocessor of staafmixer
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments