Gepofte zoete aardappel met brie
Dit is echt een hele lekkere variant op de zoete aardappel en super makkelijk gemaakt! One of my Jamie’s favorites! Door de brie wordt het heerlijk romig en je frist het wat op met lente-uitjes en bieslook. Je kunt het in de oven klaarmaken of probeer het eens tijdens de barbecue! Heerlijk!
Gepofte zoete aardappel met brie
Ingredients
- 4 grote zoete aardappels
- 30 g boter
- 230 g rijpe brie
- 4 lente-uitjes, in dunne ringen
- handvol bieslook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de olijfolie over de aardappels, prik ze in met een vork en leg op een bakplaat. Bestrooi de aardappels met wat zout en peper en bak in 45 min. gaar.
Snijd de aardappels open, roer het kruim om met de boter en leg er brie op. Zet nog 5 min. in de oven.
Bestrooi met lente-ui en bieslook en serveer direct.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments