Gembershots met sinaasappel & kurkuma
Hier thuis zijn wij gek op gembershots! We drinken ze iedere morgen en variëren er daarom graag op los. Zo ook met deze combinatie van sinaasappel & kurkuma. Heerlijk pittig door de smaak van gember & kurkuma en in combinatie met het fruitige van de sinaasappel heb je echt een heerlijke wake-up shot in de morgen!
Welk apparaat heb je nodig?
Om gembershots te maken, maak ik gebruik van een sapcentrifuge. Echt ideaal! Je doet er alles zo in en het komt er als sap uit. Zelf heb ik er eentje van Froothie. De optimum 600M Compact Cold Press Juicer. En het leuke is! Mocht je nou precies dezelfde willen als mij? Met de code Vicky15% krijg je 15% korting op jouw juicer!
Heb je nou geen sapcentrifuge in huis? Maar wel een blender. Dan kun je alsnog zelf gembershots maken! Je zult alleen wat water moeten toevoegen om het een mooi glad geheel te krijgen. En daarna moet je het geheel goed zeven, zodat alle pulp achterblijft.
Zin in nog meer lekkere shots?
Probeer dan ook eens deze gembershots met citroen, gember & een snufje kurkuma! Eigenlijk de basic-gembershot, maar dan met wat kurkuma erbij! Of probeer eens deze smoothie van sinaasappel, ananas, gember & kurkuma. Heerlijk om de dag mee te beginnen, of juist als lekker tussendoortje!
Gembershots met sinaasappel & kurkuma
Ingredients
- 1 sinaasappel
- 10 cm gember
- 3 cm kurkuma
Instructions
Snijd een stukje van de bovenkant & onderkant van de sinaasappel. Leg de sinaasappel op een van de afgevlakte kanten en snijd vervolgens de schil eraf.
Snijd de gember & kurkuma in stukjes.
Voeg alle ingrediënten in de sapcentrifuge en bewaar de gembershots in de koelkast.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments