Gekruide krieltjes met chorizo voor op de gourmet!
Gekruide krieltjes met chorizo voor op de gourmet!
Ingredients
- 500 g krieltjes
- 200 g chorizo
- 8 el Remia Fritessaus Special Chili Top Down Tube
- 2 tl gerookte paprikapoeder, zoet
- 1 tl pikante paprikapoeder
- 2 tl gedroogde peterselie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- peper & zout
Instructions
Breng een pan met water aan de kook.
Snijd de krieltjes in kleine partjes: snijd grote krieltjes in achten en kleine krieltjes in vieren. Snijd ook de chorizo in kleine partjes. Halveer de chorizo en snijd hem vervolgens in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
Voeg de krieltjes toe aan het kokende water. Kook de krieltjes in ca. 6-7 minuten gaar.
Giet de krieltjes af en doe ze in een schaal. Voeg alle kruiden toe: gerookte zoete paprikapoeder, peterselie, knoflookpoeder, uienpoeder en pikante paprikapoeder. Breng de aardappeltjes op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar en voeg de chorizo toe.
Bak de krieltjes op de gourmet. Smelt hiervoor een klein beetje boter in het pannetje en bak de krieltjes in ca. 5-10 minuten warm en licht krokant. Serveer met wat Remia Fritessaus Special Chili Top Down Tube bovenop en geniet!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik leuk om te zien!
No Comments