Gegrilde paprika hummus

Vicky van Dijk | Gegrilde paprika hummus




Gegrilde paprika hummus

Hummus is echt heerlijk om te gebruiken op je brood, maar ook om in te dippen! Het is super snel en makkelijk gemaakt en je kunt er heel veel verschillende variaties mee maken. Ik heb bijvoorbeeld bij deze hummus gegrilde paprika toegevoegd, hier wordt de hummus lekker wat zoeter van! Verder heb ik de hummus op smaak gebracht met citroen, komijnzaad, knoflook en paprikapoeder. Super simpel, maar echt mega lekker!

Gegrilde paprika hummus

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: ± 300 g
Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • 2 rode paprika's
  • sap van ½ citroen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie, + extra voor over de paprika's
  • peper en zout
  • klein scheutje water

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en leg ze in een ovenschaal met de schil naar boven. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en doe ze in de oven voor 25 min. Doe de paprika's in een plastic zak en laat ze zo een kwartiertje liggen. Dit zorgt ervoor dat je zometeen gemakkelijker de schil van de paprika's af krijgt.

3

Ontvel de paprika's en stop deze in een blender of keukenmachine. Voeg hieraan toe ook de uitgelekte kikkererwten, sap van ½ citroen, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 1 tl komijnzaad en 1 tl paprikapoeder.

4

Blend tot één geheel en voeg tot dat je de gewenste dikte hebt een klein beetje water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Notes

Extra nodig: blender of keukenmachine.


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
 




No Comments

Leave a Reply