Dorade filet met mediterrane gegrilde groenten & rijst
Dorade filet met mediterrane gegrilde groenten & rijst
Ingredients
- 2 dorade filet van Super Choice, ontdooit
- 150 g basmati rijst
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- ½ courgette
- 200 g tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 volle tl paprikapoeder
- 1 volle tl oregano
- flinke snuf chilipoeder
- olijfolie
- peper & zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 220°C.
Breng alvast water aan de kook voor de basmati rijst en kook deze zoals op de verpakking staat aangegeven.
Snijd de rode & gele paprika in grove stukken en snijd de courgette in vieren en vervolgens in plakjes. Doe deze samen met de tomatenblokjes in een ovenschaal.
Pers de teentjes knoflook en voeg deze samen met de oregano en 1½ tl paprikapoeder toe aan de groenten. Voeg naar smaak chilipoeder toe en breng verder op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar.
Rooster de groenten 20 min. in de oven op 220 °C. Schep halverwege om.
Dep de dorade filet droog met wat keukenpapier en leg deze met de huid op de snijplank. Bestrooi de dorade met ½ tl paprikapoeder en peper & zout naar smaak.
Verwarm in een pan een flinke scheut olijfolie en leg hierin als de olijfolie warm is de doradefilet op de huid in de pan. Bak deze 3-4 min. op de huid. Draai de dorade daarna voorzichtig om en laat hem nog eens 2 min. doorgaren.
Serveer de doradefilet met de gekookte rijst & geroosterde groenten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments