Crumble met rood fruit
Crumble is één van die desserts die je binnen no-time op tafel hebt. Voor deze versie heb ik een mix gebruikt van rood fruit, maar je kunt natuurlijk ook voor één soort kiezen als je dat lekkerder vindt. Besprenkel ze met wat citroensap en vanillepoeder. Deze smaken komen, als het gerecht klaar is, echt heerlijk subtiel terug! Serveer met bijvoorbeeld vanille-ijs, yoghurt of slagroom. Dit is zo lekker in combinatie met de warme crumble!
Voor deze crumble met rood fruit heb ik gekozen voor diepvries fruit, omdat ik dit eigenlijk altijd in huis hebt liggen. Je kunt ook gerust kiezen voor vers fruit, maar daar proef je aan het einde niet veel verschil in. En daarnaast is het nog een stuk goedkoper ook!
Nog meer dessert inspiratie nodig?
En je wilt graag wat maken voor meerdere personen tegelijk? Probeer dan eens deze pavlova met limoncello & passievrucht! Of deze meringue krans met lemoncurd & passievrucht! En wat ook makkelijk voor meerdere personen tegelijk kan is deze Eton mess met mango & passievrucht (je kunt wel zien dat ik van passievrucht hou ;-)). De Eton mess doe je dan een grootte diepe schaal, bij voorkeur doorzichtig en dan kunnen mensen zoveel opscheppen als ze willen!
Crumble met rood fruit
Ingredients
- 500 g diepvries fruit (bijv. aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, rode bessen, etc.)
- 100 g bloem
- 60 g boter op kamertemperatuur
- 30 g havermout
- 25 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 citroen
- evt. 1 tl. vanillepoeder
- vanille-ijs
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een kom de bloem, boter, havermout en lichtbruine basterdsuiker met je handen (of vork) door elkaar tot je een licht kruimelig deeg krijgt.
Doe het diepvries fruit in de ovenschaal en pers de citroen hierboven uit. Voeg eventueel nog 1 tl vanillepoeder toe. Meng dit goed door elkaar.
Verdeel de crumble over het fruit en bak de crumble in 25-30 min. goudbruin.
Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Notes
Extra nodig: ovenschaal
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
2 Comments
Monica
mei 3, 2020 at 17:05Gisteren het recept gemaakt met amandelmeel ipv bloem (vanwege gluten intolerantie). Hij smaakte goed bij de slagroomijs.
Heerlijk zo’n eenvoudig recept wat niet teveel tijd kost. Zo maak je ook gelijk je fruit op wat op moet. Hij is ook niet zo zoet.
Vandaag maak ik het nog eens maar dan met appel ipv roodfruit.
Dochterlief vindt de appels net een beetje te zuur om zo te eten en zo komen ze toch nog op. Deze komt in mijn kookboek voor glutenvrije recepten. Bedankt.
Vicky
mei 4, 2020 at 14:13Oh wat super leuk om te horen! En wat een leuk idee met amandelmeel! Bij dit gerecht is dat super makkelijk te vervangen idd :-). Hopelijk smaakt het met appels net zo lekker! Lijkt me in ieder geval heerlijk met wat kaneel uit de oven :-)!