Crispy rijsthapjes met avocadocrème & knoflookgarnalen




Crispy rijsthapjes met avocadocrème & knoflookgarnalen

Op zoek naar een smakelijke traktatie die perfect past bij elke gelegenheid? Deze crispy rijsthapjes zijn een uitstekende keuze. Met een combinatie van krokante jasmijnrijst, romige avocadocrème en knoflookgarnalen zijn ze een heerlijke optie voor een borrel of voorgerecht.

De basis van deze hapjes is de Fragrant Jasmine Rijst van Tilda. De gekookte jasmijnrijst wordt in een rond vormpje gedrukt en vervolgens aangebakken tot ze krokant zijn. Serveer de rijsthapjes met zelfgemaakte avocadocrème en knoflookgarnalen, en garneer met verse peper en peterselie.

Deze crispy rijsthapjes zijn eenvoudig te maken en ideaal om te delen met vrienden en familie. Geniet van de combinatie van smaken en texturen die deze rijsthapjes te bieden hebben. Eet smakelijk!

Zin in nog meer in creatieve borrelhapjes?

Probeer dan eens deze mini quiches met spinazie, feta & Italiaanse kruiden. Perfect om net als deze crispy rijsthapjes te delen! Of juist deze heerlijke mini pizza’s met chorizo, gemaakt van wraps! En wil je graag op de avocado tour blijven? Maak dan eens deze gevulde eitjes met avocado! #yummy!

Crispy rijsthapjes met avocadocrème & knoflookgarnalen

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...
Serves: 12 stuks
Cooking Time: 40 min.

Ingredients

  • 150 g Fragrant Jasmine Rijst van Tilda
  • 12 knoflookgarnalen (± 100 g)
  • olijfolie
  • Voor de avocadocrème:
  • 1 avocado
  • 2 tl limoensap
  • 2 el mayonaise
  • 1-2 teentjes knoflook
  • flinke snuf chilipoeder
  • 1 tl verse peterselie
  • peper & zout
  • Ter garnering:
  • 1 tl chilipeper, fijngehakt
  • 1 tl peterselie, fijngehakt

Instructions

1

Kook de Fragrant Jasmine Rijst van Tilda zoals op de verpakking staat aangegeven gaar.

2

Vul, zodra de rijst heeft gekookt, een kookring van 5 cm met 2 cm rijst. Druk deze goed aan met bijvoorbeeld een glaasje dat hierin past. Verwarm nu een pan met wat olijfolie en bak hierin de rijstrondjes in 10-15 min aan beide kanten goudbruin.

3

Maak ondertussen de avocadocrème. Haal hiervoor het vruchtvlees uit de avocado en prak deze met een vork tot één geheel. Voeg hier de limoensap, mayonaise, geperste teentjes knoflook, chilipoeder (naar smaak) en een tl fijngehakte verse peterselie aan toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met wat peper & zout.

4

Bak nu de knoflookgarnalen zoals op de verpakking staat aangegeven gaar.

5

Serveer de crispy rijsthapjes met wat avocadocrème on top. Zet hier de garnalen in en garneer met wat verse chilipeper & peterselie bovenop. Serveer direct & geniet!

Notes

Extra nodig: kookring van 5 cm


Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!22




No Comments

Leave a Reply