Couscoussalade met roodbaarsfilet, gegrilde paprika & yoghurt-munt sausje
Zin in nog meer lekkere visgerechten?
Couscoussalade met roodbaarsfilet, gegrilde paprika & yoghurt-munt sausje
Ingredients
- 160 g couscous
- ± 300 g roodbaarsfilet van Super Choice, ontdooid
- 6 gegrilde rode paprika (± 160 g)
- 10 cherrytomaatjes
- 1 bosui
- 2 tl paprikapoeder
- flinke snuf chilipoeder
- sap van ½ citroen
- klein handje muntblaadjes
- peper & zout
- klontje boter
- scheutje olijfolie
- <Voor het yoghurt-munt sausje:
- 80 ml yoghurt
- 8 blaadjes munt
- ½ tl citroensap½ tl paprikapoeder
- snufje knoflookpoeder
Instructions
Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven.
Snijd de gegrilde rode paprika alvast in reepjes van ongeveer 1 cm. Snijd de cherrytomaatjes in vieren, de bosui in stukjes en de muntblaadjes alvast fijn.
Snijd alvast voor het yoghurt-munt sausje de muntblaadjes fijn. Meng deze samen met de yoghurt, citroensap, paprika- & knoflookpoeder en zet deze aan de kant tot gebruik.
Dep de roodbaarsfilet met wat keukenpapier droog en verwarm in een pan een klein klontje boter & scheutje olijfolie. Bestrooi de roodbaarsfilet aan beide kanten met wat paprikapoeder en bak de roodbaarsfilet in 5-6 min. gaar. Schud af en toe zachtjes met de pan zodat de vis niet aan de pan aanbakt. Draai de roodbaarsfilet halverwege.
Meng ondertussen de couscous samen met de gegrilde paprika, cherrytomaatjes, bosui, 1 tl paprikapoeder, flinke snuf chilipoeder en de sap van ½ citroen. Breng op smaak met wat peper & zout.
Verdeel de couscoussalade over de borden. Leg hier bovenop de roodbaarsfilet en serveer met het yoghurt-munt sausje.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments