Couscoussalade met avocado, lente-ui en feta
Als lunch kies ik het liefste voor een variant met veel verse ingrediënten, of dit nou een sandwich is met tomaat, sla, homemade hummus en alfalfa. Of juist als salade met avocado, cherrytomaatjes, lente-ui en veldsla. Hoe meer verse ingrediënten hoe beter! Maar dit is perfect voor als je lekker thuis aan het werk bent, maar als je onderweg bent, kies je toch al snel voor de makkelijke Nederlandse hap: boterhammen met simpel beleg. Maar dat hoeft niet meer! Want deze salade is echt perfect om mee te nemen onderweg! De couscous breng je van tevoren al op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout. Hier doorheen roer je de feta en alle andere ingrediënten leg je er bovenop. Zodra je gaat eten, roer je alles door elkaar en je hebt echt een overheerlijke salade on the go! Loveit! Echt een aanrader!
Couscoussalade met avocado, lente-ui en feta
Ingredients
- 75 g couscous
- 75 ml bouillon
- ½ avocado
- 125 g cherrytomaatjes
- 2 lente-uitjes
- 45 g feta
- handje veldsla
- 1 el pijnboompitten
- ½ citroen
- scheutje extra vergine olijfolie
- peper en zout
Instructions
Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en leg aan de kant tot gebruik.
Wel de couscous in een kommetje met de bouillon en leg er een bord op zodat de couscous warm blijft.
Snijd ondertussen de avocado en lente-uitjes in reepjes. Snijd de cherrytomaatjes in vieren.
Voeg de couscous, cherrytomaatjes, lente-uitjes en pijnboompitten in een kom of bord en verkruimel de feta hierboven. Roer goed door elkaar.
Breng de couscous op smaak met een scheutje extra vergine olijfolie, het sap van ½ citroen, peper en zout. Roer nog één keer goed door elkaar.
Serveer de couscoussalade met de veldsla en avocado.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook met de hashtag #vickyvandijk of tag mij @vickyvandijk. Dat vind ik echt super leuk om te zien!
No Comments